Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Επίσκεψη στο Κυριακάτικο Παζάρι

Υποψήφιοι της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ενημέρωσαν τους Πειραιώτες στο Κυριακάτικο Υπαίθριο Παζάρι το πρωί της Κυριακής. 
Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τους εμπόρους της Κυριακάτικης αγοράς του Πειραιά και να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.



Επανέλαβαν την πάγια άποψη του συνδυασμού "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" για δημιουργία Κυριακάτικης Ανοικτής Αγοράς στα πρότυπα άλλων πόλεων του εξωτερικού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή κοντά στο Σ.Ε.Φ. προς τον ποταμό Κηφισό. Με αυτό τον τρόπο, θα πάψει το κέντρο του Πειραιά να θυμίζει πόλη τριτοκοσμικής χώρας τις Κυριακές. Η δε περιοχή πέριξ του Σ.Ε.Φ. είναι εύκολα προσβάσιμη λόγω ύπαρξης και σταθμού ηλεκτρικού στο Νέο Φάληρο και σταθμού τραμ και πλείστων λεωφορειακών γραμμών. Την περιοχή αυτή  μπορούν να επισκεφτούν πολύ εύκολα και κάτοικοι όμορων δήμων της νότιας πλευράς όπως Μοσχάτο, Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο κι έτσι η νέα αυτή Κυριακάτικη υπαίθρια αγορά να αποτελέσει πόλο έλξης για την πόλη του Πειραιά . Θα αναβαθμιστεί δε από  Κυριακάτικο παζάρι ή "γιουσουρούμ" σε μια μοντέρνα Κυριακάτικη υπαίθρια αγορά   ( Open Market ) σε χώρο απόλυτα ελεγχόμενο και φυλασσόμενο , με συνθήκες άνετες και πολιτισμένες και για τους εμπόρους και για τους επισκέπτες. Αν αναλογιστούμε δε ότι οι έμποροι που θα μπορούν να στεγάζονται εκεί θα είναι τουλάχιστον διπλάσιοι από τους σημερινούς και σε πάγκους - κιόσκια πολύ μεγαλύτερα από τα σημερινά, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς την αξία του εγχειρήματος δημιουργίας νέας υπαίθριας Κυριακάτικης Αγοράς.

Στην περιοδεία αυτή μετείχαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ιωαννίδου Ξένια, ο υποστράτηγος ε.α κος Μούγιος Πέτρος, ο κος Πρώιος Μάρκος, ο κος Σαριδάκης Ελευθέριος και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. καθηγητής κος Μαρκάτος Νικόλαος.