Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δράσεις Παρασκευής 9/5/2014

Την Παρασκευή 9/5/2014 ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης επισκέφτηκε την περιοχή του Νέου Φαλήρου, την περιοχή της Μυρτιδιώτισσας και της Ευαγγελίστριας.

Συνομίλησε με κατοίκους και ενημέρωσε για το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». «Τα προβλήματα της περιοχής του Νέου Φαλήρου παραμένουν άλυτα. Το Φαληράκι μας έχει αφεθεί στην τύχη του. Πεζοδρόμια με σπασμένες πλάκες ή με αυτοκίνητα παρκαρισμένα και ο πεζός ταλαιπωρείται. Η όχληση των κατοίκων από τον κυκλοφοριακό φόρτο λόγω του Νοσοκομείου είναι μεγάλη. Δεσμευόμαστε για την ανάπλαση του Φαλήρου, την αύξηση του πρασίνου , την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.» δήλωσε μετά την επίσκεψη στο Φάληρο ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Καλογερόγιαννης.

Μετά την περιοδεία του κλιμακίου του συνδυασμού στην οδό Τζαβέλλα, και στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, ο Αντώνης Καλογερόγιαννης δήλωσε : 

«Στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και έχω και το ιατρείο μου, τα προβλήματα είναι πολλά. Παιδική χαρά στην οδό Δεληγιώργη που έχει αφεθεί στην τύχη της ( εγκαινιάστηκε το 2010 ) , όπως και όλη η περιοχή όπισθεν του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της ΑΖΕΛ . Προτείνουμε την άμεση ένταξη της περιοχής σε πρόγραμμα ανάπλασης στα πρότυπα της περιοχής ΓΚΑΖΙ στην Αθήνα , ώστε να δημιουργηθούν χώροι πολιτισμού και αναψυχής. Επιμένουμε για την άσκηση πίεσης στην εταιρεία του ΜΕΤΡΟ και στην κεντρική εξουσία, ώστε το ΜΕΤΡΟ να επεκταθεί από το Δημοτικό Θέατρο έως την περιοχή του νέου κτιρίου της Ραλλείου Σχολής επί των οδών Λαμπράκη και Πειραιώς. Προτείνουμε την αλλαγή κανόνων κυκλοφορίας στην Γρηγορίου Λαμπράκη ώστε να μην είναι δύσκολη η πρόσβαση προς την περιοχή της Τζαβέλλα και του Προφήτη Ηλία από την είσοδο της πόλης. Προτείνουμε την άμεση ένταξη των σχολείων της οδού Τζαβέλλα σε πρόγραμμα ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΣΤΕΓΗΣ – ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΥΛΕΣ και την άμεση δενδροφύτευση όλων των πέριξ πεζοδρομίων ώστε να αναβαθμιστεί η «τσιμεντένια εικόνα» της περιοχής.» 

Το απόγευμα της Παρασκευής συναντήθηκε με Πειραιώτες και Πειραιώτισσες στο εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» στο Πασαλιμάνι. Εκεί , είχε την χαρά να συναντηθεί με τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Ιωάννη Μοίρα με τον συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ» του Παύλου Χαϊκάλη και να συζητήσουν για τα μείζονα προβλήματα της πόλης του Πειραιά.

Επίσης, συναντήθηκε με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κο Μαρινάκη Ευάγγελο με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τον Πειραιά και τον τρόπο αναχαίτισης της φθίνουσας πορείας που έχει πάρει η αγαπημένη μας πόλη.