ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα στις 27 Μαΐου 1966 από πατέρα Μανιάτη (Αχιλλέα Καλογερόγιαννη) και μητέρα Κρητικιά (Σοφία Αγριμανάκη). Ολοκλήρωσα την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα Πρότυπα Ραλλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων εισήλθα στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιώς απ ΄όπου και απεφοίτησα το 1984.
Την ίδια χρονιά, εισήλθα μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ΄ όπου και αποφοίτησα το 1989 . Συμμετείχα ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της εποχής ως μέλος της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ Οδοντιατρικής . Ταυτόχρονα, ολοκλήρωσα την εκμάθηση Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας αποκτώντας τα πτυχία Proficiency in English από το Cambridge University και Sorbonne 2, ομιλώντας άπταιστα τις γλώσσες αυτές.
Την περίοδο 1990 – 1992 εξεπλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός Υγειονομικού (Οδοντίατρος) με ταυτόχρονη άσκηση της οδοντιατρικής στα νοσοκομεία 401.Σ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ και Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.
Από το 1992 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στον Πειραιά ως μάχιμος οδοντίατρος. Το 1999 απέκτησα και το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2006 απέκτησα το M.Sc. in Oral Surgery, University of Glasgow.
Το 2006 συμμετείχα στις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πειραιά ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» με επικεφαλής τον αείμνηστο Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραια Παναγιώτη ( Τάκη ) Μελά όπου και κατέλαβα την πρώτη θέση των υποψηφίων του συνδυασμού.
Το 2009 κατέλαβα την θέση του εκλιπόντος Παναγιώτη (Τάκη) Μελά ως Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και ανέλαβα και επικεφαλής του συνδυασμού.
Το 2010 συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά , επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, δίχως κομματική στήριξη από οποιοδήποτε κόμμα και έλαβα ποσοστό 3, 52 % πετυχαίνοντας την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, θέση την οποία κατέχω ως σήμερα.
Το 2012 συμμετείχα στις Εθνικές εκλογές ως υποψήφιος Βουλευτής στην Α Πειραιά και Νήσων με το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .
To 2014 συμμετείχα στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και πάλι ως υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, επικεφαλής του συνδυασμού "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" και κατάφερα την επανεκλογή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στο οποίο μετέχω ως σήμερα.
Είμαι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Είμαι μέλος σε συνδέσμους και συλλόγους του Πειραιά όπως Πειραϊκός Σύνδεσμος, Ροταριανός Όμιλος Ανατολικού Πειραιά – Καστέλας , Ένωση Απανταχού Μανιατών , Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Πειραιά, Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστέλας και άλλοι.