Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Δράσεις Τετάρτης και Πέμπτης

Την Τετάρτη 14/5/2014 υποψήφιοι του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» συνόδευσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Αντώνη Καλογερόγιαννη σε περιοδεία στην Παλαιά Κοκκινιά . Είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής για το πρόγραμμα του συνδυασμού και να ακούσουν τις απόψεις των πολιτών. « Η περιοχή αυτή , με τα οξυμένα προβλήματα που έχει στην καθημερινότητα του πολίτη, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Βελτίωση στον ηλεκτροφωτισμό, στο πράσινο, στην αποκομιδή των σκουπιδιών, αποτελούν για εμάς άμεση προτεραιότητα» δήλωσε αμέσως μετά ο υποψήφιος Δήμαρχο; Αντώνης Καλογερόγιαννης.
Αμέσως μετά, επισκέφτηκε την λαϊκή της Μυρτιδιώτισσας, όπου και συνομίλησε για μια ακόμα φορά με τους κατοίκους της περιοχής και υπογράμμισε την ανάγκη ολικής ανάπλασης της περιοχής πέριξ του ΣΕΦ, με δημιουργία ειδικού χώρου – πάρκου για φιλόζωους, βελτίωσης των συνθηκών φωτισμού και καθαριότητας. Επίσης, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συγκοινωνίας με το κέντρο της πόλης, η οποία είναι προβληματική και πρέπει να βελτιωθεί προς εξυπηρέτηση των κατοίκων. Επίσης τόνισε την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή ή την δημιουργία ενός Δημοτικού Ιατρείου με Κέντρο Συνταγογράφησης ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.

Το απόγευμα συναντήθηκε με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά όπου για μια ακόμα φορά συζήτησαν τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και ανέπτυξε τις προτάσεις του για την τόνωση της αγοράς, την βοήθεια που πρέπει να δώσει ο Δήμος στους πρώτους πληγέντες από την κρίση που είναι οι έμποροι της πόλης. «Προτείνουμε την άμεση συνεργασία του Δήμου με μεγάλα τουριστικά γραφεία, με εμπορικό σύλλογο πόλης, και όλους τους εμπλεκόμενους στο τομέα τουρισμού ώστε να λέμε όλοι – πάω ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι περνάω από τον Πειραιά. Προτείνουμε την ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού, γαστρονομικού, θρησκευτικού, αθλητικού και περιηγητικού ώστε τα καταστήματα της πόλης να αναπτυχθούν τα μέγιστα. Προτείνουμε την μείωση των δημοτικών τελών στα καταστήματα και πλήρη απαλλαγή για κάποια χρόνια στους νέους που θέλουν να επενδύσουν στην πόλη μας.» τόνισε στο τέλος της συνάντησης ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης.

Το βράδυ συμμετείχε σε ημερίδα ενημέρωσης που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής σχετικά με τον θεσμό των Προτύπων Σχολείων και την Σχολική Επιτροπή της Ιωνιδείου Σχολής. « Επιμένουμε, και σήμερα, στην πάγια θέση μας ότι το ιστορικό σχολείο της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής πρέπει να έχει την δική του, αυτόνομη σχολική επιτροπή ώστε να αντιμετωπίσει τα συνεχώς αυξανόμενα έξοδα του σχολείου
προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους μαθητές. Προσκαλώ τον συναπόφοιτο Υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο, εκτός από την φροντίδα κομματικών εκδηλώσεων που αναλαμβάνει το Υπουργείο του ( και εννοώ την ημερίδα στο Γήπεδο Καραισκάκης με τα περίφημα καπελάκια), να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη δημιουργίας αυτόνομης σχολικής επιτροπής της Ιωνιδείου και κατ επέκταση όλων των Προτύπων Σχολείων.» δήλωσε μετά το πέρας της ενημερωτικής ημερίδας ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης.

Την Πέμπτη 15/5/2014, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης επισκέφτηκε το Κεντρικό Δημαρχείο της πόλης όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους και τους ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα. Ευχήθηκε μάλιστα να συνεχιστεί αυτή η καλή σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης και την επόμενη δημαρχιακή θητεία. 

Κατόπιν περιόδευσε στην περιοχή του εμπορικού κέντρου της πόλης και επισκέφτηκε την λαϊκή αγορά της Ευαγγελίστριας. 

Το απόγευμα επισκέφτηκε την περιοχή των Ταμπουρίων ( Άγιο Δημήτριο, Υπαπαντή ) όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες . 

Επίσης, συναντήθηκε με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή των ΑΝ. ΕΛ.  Γιώργο Ζησιμάτο και τον επίσης υποψ. Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και συζήτησαν θέματα σχετικά με την αξιοποίηση ευρωπαικών δομών και προγραμμάτων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο καθένας ως προς την επίτευξη αυτού του στόχου.



Την Παρασκευή 16/5/2014, τελευταία ημέρα προεκλογικής περιόδου στελέχη του συνδυασμού με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά θα επισκεφτούν την λαϊκή αγορά των Καμινίων και την λαϊκή αγορά στην οδό Δογάνης στα Ταμπούρια. 

Το απόγευμα θα περιοδεύσουν στο εμπορικό κέντρο της πόλης ( οδοί Τσαμαδού, Σωτήρος, Βας.Γεωργίου και Ηρ. Πολυτεχνείου)