Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της πόλης

Το Σάββατο το πρωί πολυμελής ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά Αντώνη Καλογερόγιαννη,  περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με τους εμπόρους και τους δημότες της πόλης ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα τους αλλά και να ενημερώσει για τις βασικές θέσεις - απόψεις του συνδυασμού του..
Κατεγράφησαν οι απόψεις των καταστηματαρχών της πόλης μας που έχει πληγεί όσο καμιά άλλη ελληνική πόλη από την κρίση, αλλά και οι απόψεις των καταναλωτών - πελατών ( όσων έχουν την αγοραστική δύναμη για να θεωρούνται ακόμα καταναλωτές )
Ο Αντώνης Καλογερόγιαννης , τόνισε σε όλους την ανάγκη ο Δήμος Πειραιά να πρωτοστατήσει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας με συγκεκριμένα μέτρα όπως η μείωση των δημοτικών τελών στις εμπορικές επιχειρήσεις και στα καταστήματα, η ολική απαλλαγή για δημοτικά τέλη στους νέους που θέλουν να επενδύσουν στον Πειραιά για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης τους, η παραχώρηση δωρεάν διαφημιστικού χρόνου  των νέων επιχειρήσεων και καταστημάτων της πόλης από το ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, η λειτουργία διαδικτυακού τόπου υπό την ιστοσελίδα του Δήμου για ιντερνετική διαφήμιση των καταστημάτων και των επιχειρήσεων.
Ειδικά στη λεωφόρο Βασ. Γεωργίου οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τα παράπονα τους για την μονοδρόμηση που έχει αποτέλεσμα α) την πτώση της κίνησης στα μαγαζιά τους πάνω από 60 %. και β) την μετατροπή της λεωφόρου σε χώρο στάθμευσης και "πεζόδρομο" 
Ο Αντώνης Καλογερόγιαννης δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα της επαναφοράς της λεωφόρου Βασ. Γεωργίου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης, Για το θέμα της έλευσης του τραμ έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων από καταστηματάρχες και κατοίκους που εναντιώνονται στο τραμ. Δεσμεύτηκε δε οτι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις ώστε να αποφευχθεί η έλευση του από το κέντρο της πόλης.