Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Συνάντηση με Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς

Την Δευτέρα 7/4/2014  και μετά από πρόσκληση του προέδρου του Δ.Σ.Π κου Σταματόγιαννη Γ. , πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά κου Αντώνη Καλογερόγιαννη και στελεχών της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.


Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά εκτός της πόλης μας. Ο κος Καλογερόγιαννης τόνισε , για άλλη μια φορά, ότι θα είναι  τραγικό για την πόλη να  συμβεί κάτι τέτοιο. Επισήμανε το γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά οφείλει να παραχωρήσει με πράξεις και όχι με λόγια τα ιδιόκτητα ακίνητα που διαθέτει στο κέντρο της πόλης . Συγκεκριμένα πρότεινε την παραχώρηση του κτιρίου της Ραλλείου και το σημερινό Δημαρχείο ( με ταυτόχρονη μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου στον Πύργο του Πειραιά).
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέσει ο Δήμος τις τεχνικές του υπηρεσίες για την εκπόνηση τεχνικής μελέτης ως προς τα προαναφερόμενα κτίρια ( στατική επάρκεια κλπ) ώστε να μπορέσει να υποστηριχτεί  πλήρως το όλο εγχείρημα. Στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια που ξεκίνησε η νέα διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και ο νέος πρόεδρος κος Γιώργος Σταματόγιαννης , για την αποτροπή της μεταφοράς των Δικαστηρίων.
Η  στέγαση των Δικαστηρίων σε κτίρια στο κέντρο της πόλης μας έχει άμεσο αντίκτυπο και στην εμπορική ζωή και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Η δε κατασκευή σταθμού του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο καθιστά την περιοχή αυτή εξαιρετικά προσβάσιμη από όλους. 
Επόμενο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η πώληση του Ο.Λ.Π. μέσω του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική αυτή ο κος Καλογερόγιαννης , δεν παρέλειψε να τονίσει τις ευθύνες του απερχομένου Δημάρχου στην δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για την πόλη μας. «Τι έκανε μέχρι τώρα ο κος Μιχαλολιάκος από το να δηλώνει μόνο λόγια και στην πράξη τίποτα ; Τι έκανε για να μην φύγουν οι μετοχές από τον Ο,Λ.Π. και να μεταφερθούν στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. αν και είναι μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π ; Ποια ήταν η αντίδραση του ; Καμία . Απολύτως καμία. Απλά το συζήτησε με τον κουμπάρο του και έφαγαν ψαρομεζέδες σε ουζερί της πόλης μας. Αποτέλεσμα κανένα.»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης.
Ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» εδώ και πολλά χρόνια , έχει εναντιωθεί στην πώληση του λιμανιού κι έχει προτείνει την δημιουργία διαδημοτικής ανώνυμης εταιρείας διαχείρισης του λιμένος ( ακόμα και με αλλαγή του νόμου του Καλλικράτη ) με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων όμορων δήμων όπως Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνος. «Σε όλη την Ευρώπη το 96% των λιμένων είναι υπό κρατικό έλεγχο ως προς το μετοχικό τους κεφάλαιο, γιατί στον Πειραιά να αποτελέσουμε εξαίρεση ;» αναρωτήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ.Πειραιά κος Σταματόγιαννης Γιώργος, ο Γεν. Γραμματέας κος Πετρόπουλος Παναγιώτης,  ο ταμίας κος Βρέλλος Ιωάννης, οι σύμβουλοι κοι Βούτας Ιωάννης, Δήμοβιτς Αργύριος, Καρδαράς Ιωάννης, Μπιλίρης Νικόλαος.
Από πλευράς της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» συμμετείχαν ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Αντώνης Καλογερόγιαννης, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Καλλέργη Εφη, Κοντοθεοδώρου Βάσω και Πρώιος Μάρκος

Γραφείο Προβολής & Μ.Μ.Ε «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
Ηρ.Πολυτεχνείου & Δραγάτση , ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ: 210 4176766, 210 4176769