Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Συνάντηση με υποψ. Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά κος Αντώνης Καλογερόγιαννης, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους (την κα Ιωαννίδου Ξένια και τον κο Μούγιο Πέτρο), συμμετείχε στην συνάντηση που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά με την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου .
Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά είχε την ευκαιρία να ενημερώσει  την κα Δούρου για τα μείζονα προβλήματα του Δήμου Πειραιά 


«Πρώτα από όλα είναι το θέμα το ΟΛΠ. Ξεπουλιέται το λιμάνι μας και δεν αντιδρά κανείς. Ούτε η δημοτική αρχή ούτε η αντιπεριφέρεια Πειραιά αντιδρούν στην πράξη. Μόνο λόγια κι όχι πράξεις. Σας καλούμε να δεσμευτείτε ότι θα αντιδράσετε με όλες σας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμένος και θα βοηθήσετε στο να περάσει ο έλεγχος του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στο Δήμο Πειραιά και στους όμορους παραλιμένιους Δήμους» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της μεταφοράς των Δικαστηρίων Πειραιά όπου για μια ακόμη φορά τόνισε την αναγκαιότητα διατήρησης των στο κέντρο της πόλης με την παραχώρηση από τον Δήμο Πειραιά όλων των κτιρίων που διαθέτει ( κτίριο Ραλλείου, νυν Δημαρχείο ) .

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, τον οποίο και εκπροσωπούσε στη συνάντηση αυτή ζητώντας από την κα Δούρου να συνδράμει στην προσπάθεια του συλλόγου για διατήρηση των γεωγραφικών ορίων δικαιοδοσίας του. Μετέφερε την άποψη του Δ.Σ. του Ο.Σ.Π λέγοντας χαρακτηριστικά :

«Προτείνουμε να απεξαρτηθούν τα όρια των συλλόγων από τα αυτοδιοικητικά όρια και να υπάρχει ελευθερία επιλογής συλλόγου μέσα στην ίδια περιφέρεια. Ο σύλλογος των οδοντιάτρων του Πειραιά δεσμεύεται να σεβαστεί το δικαίωμα αυτοδιαχείρισης των συναδέλφων μας και σε αυτήν την κατεύθυνση ζητάμε την βοήθεια και της Περιφέρειας Αττικής»