Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Υπουργείο Ανάπτυξης & Μουσείο Τεχνολογίας

Η ανάπτυξη για την πόλη μας θεωρούμε ότι είναι συνδεδεμένη, εκτός από τη ναυτιλία και τον τουρισμό, και με την έρευνα και ανάπτυξη. Στα πλαίσια αυτά ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός "Πειραιάς Όλοι Μαζί" παρευρίσκεται σε κάθε περίπτωση, σε εκδηλώσεις όπου παρουσιάζονται νέες τεχνολογίες για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και καινοτόμες λύσεις. Μάλιστα, στην τελευταία ημερίδα τοπικής αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε προ εξαμήνου στο Ζάππειο, για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών, παρευρεθήκαμε και συλλέξαμε υλικό καθώς και γνώση τα οποία παραδώσαμε σε ΟΛΟΥΣ τους τότε δημοτικούς συνδυασμούς (σε ψηφιακή μορφή), μιας και πιστεύουμε στην ίση πρόσβαση σε γνώση και τεχνολογία, ανεξάρτητα πολιτικής χροιάς.



Στα πλαίσια αυτά, και αναγνωρίζοντας την αξία της ανάπτυξης, είχαμε προτείνει, και προτείνουμε ξανά, την δημιουργία μουσείου παλαιάς και σύγχρονης τεχνολογίας (σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία υπ. Ανάπτυξης και διάφορα Ακαδημαϊκά ιδρύματα) στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, που σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία του εκθεσιακού κέντρου θα δημιουργούσαν μια παρακαταθήκη γνώσης και τεχνογνωσίας, και θα αποτελούσε έναν ειδικό πόλο έλξης για επισκέπτες και συνεδριακό τουρισμό.



Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία του δημάρχου μας, κου Μιχαλολιάκου, για την φιλοξενία του υπ. Ανάπτυξης (και Ναυτιλίας) στην πόλη του Πειραιά και την υποστηρίζουμε θερμά. Θεωρούμε επίσης ότι η ναυτιλία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη, η οποία αποτελεί για εκείνη μια ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία και αιχμή του δόρατος της Ελληνικής οικονομίας. Πιστεύουμε ότι οι Πειραιώτες βουλευτές και πολιτευτές θα συνδράμουν σε αυτή την κατεύθυνση, που θα ωφελήσει την πόλη μας και παράλληλα θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την αποκέντρωση της πρωτεύουσας.