Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΟΛΠ – ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ και προσπάθεια εντυπώσεων



Όπως ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση στις 23 Μαΐου 2011, στα πλαίσια του «Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου και Πολιτικές για την Έξοδο από την Κρίση», ο ΟΛΠ μεταξύ άλλων φέρεται να βρίσκεται ήδη προς πλήρη αποκρατικοποίηση. Δηλαδή το δημόσιο μειώνει στο μηδέν (0) τη συμμετοχή του από το 75% που κατέχει σήμερα, και ο ΟΛΠ Α.Ε. παραδίδεται εξ ολοκλήρου σε ιδιωτικά συμφέροντα.



Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Πειραιάς Όλοι Μαζί» θεωρεί ότι ο δήμος θα πρέπει να είναι βασικός μέτοχος σε μια εταιρία που αφορά την χρήση και διαχείριση του λιμένα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκοπεί ο ΟΛΠ από τον κοινωνικό ιστό της πόλης του Πειραιά (αναπτυξιακό σχέδιο ΟΛΠ). Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα δελτία, για το ίδιο θέμα, η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να προικίσει τον εν λόγω οργανισμό και να αναζητήσει γαμπρό. Ως φαίνεται, ο γάμος θα τελεστεί με συνοπτικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα την βίαιη και εξ ολοκλήρου παραχώρηση ενός κερδοφόρου οργανισμού που συντελεί στη μείωση των χρεών της χώρας. Για το θέμα αυτό, πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος βιάστηκαν να αναδιπλωθούν και να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε ένα θέμα (αποκρατικοποιήσεων) για το οποίο έχουν ήδη βάλει την υπογραφή τους.



Σχετικά με τις ανακοινώσεις κοινοβουλευτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του ΟΛΠ, κου Ανωμερίτη για αντίδραση στην πώληση του ΟΛΠ, παραθέτουμε απόσπασμα του άρθρου του ιδίου (κου Ανωμερίτη), το οποίο εξέδωσε στις 12/3/2009 (και βρίσκεται στο http://www.anomeritis.gr/arthra-omilies-PDF/sinainesi-12-3-09.pdf):



«Ναι, λοιπόν, στη συναίνεση και τις συνεργασίες αλλά για τα συμφέροντα του τόπου και του λαού. Συναίνεση με νεοφιλελεύθερες δοξασίες και πολιτικές δε μπορεί να υπάρξει. Και επειδή στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αν η Κυβέρνηση ομολογεί ότι μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, ας προσφύγει στο λαό για να δώσει λύση. Και επειδή οι εκλογές δεν είναι δημοσκοπήσεις, ούτε καταγραφή κομματικών ποσοστών, αλλά νέα πρόταση διακυβέρνησης, να τεθεί μαζί με τις εκλογές προς όλους το θέμα συναίνεσης και συνεργασίας ως θέμα διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα.»







Πιστεύουμε ότι θα πράξετε τα δέοντα… και θα τιμήσετε τα γραφόμενά σας .









«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς Όλοι Μαζί»



http://pireasoloimazi.blogspot.com/



τηλ. 210 4194258, φαξ. 210 4194259