Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Φυτικό πράσινο και..... οικονομικό μαύρο ! !



Τα λεφτά υπάρχουν.. δεν μας είπατε όμως από πoιά τσέπη θα τα πάρετε..


Τελικά ο Δήμος Πειραιά πρέπει να έχει πολλά χρήματα......... ή πρέπει να αγαπάει πολύ το πράσινο χρώμα !! (το φυτικό πράσινο, όπως έχει πει κι ο Δήμαρχος κατ΄ επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο). Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε να αγοραστούν λουλούδια, δένδρα, θάμνοι κλπ αξίας περίπου 178.000 € και ταυτόχρονα υλικά κηποτεχνίας αξίας περίπου 146.000 € πλέον Φ.Π.Α.


Το αξιοσημείωτο είναι ότι θα αγοραστούν χωρίς να γνωρίζουμε τους χώρους που θα τοποθετηθούν. Δεν υπήρχε εισήγηση που να αναφέρει τους χώρους , ούτε διάγραμμα που να απεικονίζει αναλυτικά τα παρτέρια, ή τις πλατείες ή τα πάρκα όπου θα φυτευτούν και έτσι δεν υπήρχε ούτε η κατανομή των φυτών αυτών. Αγοράζουμε λοιπόν νεραντζιές (55 στον αριθμό) ή πλατάνια (5 στον αριθμό) χωρίς να ξέρουμε πού θα τα βάλουμε!!! Αγοράζουμε αζαλέες, ιβίσκους, γιασεμιά χωρίς να υπολογίζουμε ότι θέλουν περιποίηση και πότισμα. Το σίγουρο είναι ότι μετά από 6 μήνες από την τοποθέτηση τους θα μαραθούν, θα ξεραθούν και θα καταντήσουν σαν τις 420 τριανταφυλλιές που αγοράσαμε (με απευθείας ανάθεση μάλιστα) και τοποθετήσαμε ήδη σε αρκετά σημεία του Πειραιά (όπως στο παρτέρι της Γρηγορίου Λαμπράκη και Πειραιώς, έναντι της Τροχαίας Πειραιά).


Η πολιτική αυτή της αλόγιστης αγοράς για "φρου φρου κι αρώματα" (να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους και μέσα σε 5 μήνες έχουν διατεθεί 520.000 € περίπου για το τμήμα Πρασίνου, έχει σχεδόν καλυφθεί ο προϋπολογισμός στους κωδικούς 667 και 669) μας έχει οδηγήσει μέχρι τώρα στην τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα και ως Δήμος και ως χώρα. Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με " έργο βιτρίνας" με πρόφαση την ευαισθησία στο πράσινο ή στον ανθρωπισμό, δεν ευχαριστιέται ο δημότης μας. Απαιτεί σοβαρότητα στην άσκηση διοίκησης, εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου και κυρίως σεβασμό των χρημάτων του. Οι ανακοινώσεις και μεγαλοστομίες για έργα, κοινωνική προσφορά και ευαισθησία στο περιβάλλον, θα πρέπει να συνοδεύονται από πραγματικό έργο.


Δυστυχώς, και η σημερινή δημοτική αρχή πορεύεται στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενοι. Δρόμο που μαθηματικά οδηγεί στην οριστική εξαθλίωση του ήδη υπερχρεωμένου Δήμου μας. Με περιτύλιγμα την ευαισθησία για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο, ξοδεύονται εξαιρετικά μεγάλα ποσά σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά περιόδους.


Σοβαρευτείτε κύριοι της Δημοτικής Αρχής και επιτέλους..... μην αγαπάτε τόσο πολύ το..... «πράσινο» !!!





Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης


Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά


Επικ. Συνδυασμού "Πειραιάς όλοι μαζί"