Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Προσοχή στα έξοδα !!

Ακόμα και σήμερα, σε περιόδους οικονομικά δύσκολες για όλους τους Έλληνες, ο Δήμος Πειραιά μάλλον έχει χρήματα για αγορές κάθε είδους ! Δεν εξηγείται αλλιώς η αγορά υδραυλικών συστημάτων και υλικών αλλά και συστημάτων αυτόματου ποτίσματος αξίας περίπου 41.000 € (!) … Και για να μην παρεξηγηθούμε, αγαπάμε κι εμείς το φυτικό πράσινο και θέλουμε η πόλη μας να είναι όμορφη και ανθοστολισμένη. Όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για το Δήμο Πειραιά, έναν από τους 56 πλέον υπέρ-χρεωμένους Δήμους στην χώρα μας.


Όπως επίσης, η αγορά οργάνων για την Φιλαρμονική που διαθέτει ο Δήμος μας αξίας περίπου 39.000 €. Δεν θα μπορούσε άραγε να γίνει αγορά με χορηγίες εταιρειών και την απαραίτητη διαφήμιση πάνω στα όργανα; Δεν θα μου προκαλούσε εντύπωση να δω ένα μικρό διακριτικό σήμα επάνω στη στολή της Φιλαρμονικής όπου θα διαφημιζόταν ο χορηγός ή οι χορηγοί. Αγαπάμε τη μουσική και το πολιτισμό γενικότερα αλλά ας κάνουμε πράξη , ακόμα και στα μικρά, αυτό που αποκαλούμε σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Δεν ξεπουλάμε τίποτα, απλά παραχωρούμε (δανείζουμε) και παίρνουμε τα ανάλογα ανταλλάγματα…….. σε καμία περίπτωση δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν!


Πάντως, με δεδομένο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και το οποίο επιβαρύνει άμεσα την οικονομική κατάσταση των Δήμων όλης της χώρας, βάζοντας «οροφή» στα χρήματα που λαμβάνουν οι δήμοι ανεξάρτητα των αναγκών τους , η διαχείριση του λιγοστού χρήματος , που διαθέτει ο Δήμος Πειραιά, θα έπρεπε να γίνεται με μεγαλύτερη προσοχή και κυρίως με γνώμονα την οικονομική επιβίωση της πόλης μας. Μάλιστα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και κυβερνητικής κακοδιαχείρισης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το φετινό καλοκαίρι, περισσότεροι Πειραιώτες θα παραμείνουν στην πόλη και θα αναζητήσουν διέξοδο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μας. Με αυτά τα δεδομένα, πιστεύουμε ότι προέχει ο εξορθολογισμός των οικονομικών και η καθαριότητα με έμφαση σε περιοχές όπου αναζητούν μια νότα δροσιάς οι συμπολίτες μας, όπως το Πασαλιμάνι, οι παραλίες και οι γειτονιές του Πειραιά.