Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ


Στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας δεν μπόρεσε να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη.
Ομολογώ οτι εξεπλάγην ευχάριστα με τις πολλές υποψηφιότητες, όλες αξιόλογες και αξιοπρόσεκτες.
Η θέση μας ήταν συγκεκριμένη : αποδεχόμαστε όλες τις αυτο-προτάσεις των υποψηφίων όπως ορίζει και το άρθρο 77 του Καλλικράτη, δεν νομίζουμε οτι έπρεπε να εκφραστούν δημόσια οι προτιμήσεις ούτε του Δημάρχου ούτε άλλου επικεφαλής συνδυασμού διότι χειραγωγείται η ανεξάρτητη άποψη και βούληση των δημοτικών συμβούλων και θα έπρεπε να ψηφίσουμε με οδηγό τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος δηλαδή το κύρος και την εμπειρία των υποψηφίων. Όταν λέμε κύρος εννοούμε την αποδοχή που έχει ο κάθε υποψήφιος από την Πειραϊκή κοινωνία και την αναγνωρισιμότητα του. Κι όταν λέμε εμπειρία, προφανώς εννοούμε την σχετιζόμενη με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτά, και μόνο αυτά, πρέπει να είναι τα κριτήρια μας για την επιλογή ενός ανθρώπου που επί 3 και πλέον χρόνια θα αναλάβει να συμπαραστέκεται στους συνδημότες μας και που εξ ορισμού θα έρθει σε σύγκρουση με την Δημοτική Αρχή.
Ελπίζω στην επόμενη συνεδρίαση που θα κληθούμε να επιλέξουμε, να καταλήξουμε σε αυτόν που θα υπερασπιστεί κατά τον καλύτερο τρόπο τον καινούριο αυτό θεσμό. Ας επιλέξουμε αυτόν που θα αποδειχτεί ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ στη μάχη , ας μην γίνουμε μαλλιά ΚΟΥΒΑΡια κι ας πιούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κρασί από τα ΒΟΥΤΣΙά (βαρέλια) τα γιοματάρικα, έχοντας στο μυαλό μας μόνο το συμφέρον των Πειραιωτών.


Σημείωση: Αποτελέσμα ψηφοφορίας . Στρατηγόπουλος Ανδρέας 30, Βουτσινάς Μάκης 7, Κούβαρης Λεωνίδας 1, Λευκά 5

Αντώνιος Αχιλ. Καλογερόγιαννης
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Συνδυασμού "Πειραιάς όλοι μαζί"