Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Με ύποπτη μεθόδευση οι μετατάξεις

Εδω και πολύ καιρό , γίνεται λόγος για τις μετατάξεις των 19 εργαζομένων από την ΔΗ.ΡΑ.Π στο Δήμο , με μια απόφαση που υπεγράφη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δηλαδή στις 31/12/2010 .
Αν κάποιος διαβάσει με προσοχή το ΦΕΚ και αναζητήσει τις αποφάσεις Δ.Σ.της ΔΗ.ΡΑ.Π. της 3ης Αυγούστου 2010 αλλά και την 625/15-10-2010 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου , θα βγάλει εύκολα το συμπέρασμα οτι, πιθανότατα, και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.ΡΑ.Π. και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , με τον τρόπο που η απελθούσα δημοτική αρχή διαχειρίστηκε το θέμα, έπεσαν θύματα πλάνης (ηθελημένα ή αθέλητα).
Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι υπάρχουν αιτήσεις εργαζομένων για τη μεταφορά τους οι οποίες έγιναν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, δηλαδή μετά την απόφαση μεταφοράς τους, η οποία, κατ αρχήν, είχε παρθεί τον Αυγουστο του 2010 !!!
Σημασία πάντως έχει οτι πρόκειται για μια απόφαση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και καλούμε τον Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον Πρόεδρο του Καναλιού 1 Κυριάκο Μανωλάκο να επανεξετάσουν το θέμα από κάθε πλευρά.
Δεν είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε είναι νόμιμο και ηθικό. Είμαστε όμως αντίθετοι σε οτι είναι και παράνομο και ανήθικο. Και στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν και νόμιμα μεταφερόμενοι υπάλληλοι οι οποίοι δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα μεταφοράς στο Δήμο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που αντικρούουν στους κώδικες νομικών και ηθικών αξιών που έχουμε ως συνδυασμός .



Αντώνης Καλογερόγιαννης
Οδοντίατρος

Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Συνδυασμού "ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"