Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Γιατί είπαμε «Ναι» στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2011


Σαφώς το τροποποιημένο τεχνικό πρόγραμμα που κατατέθηκε από την Δημοτική Αρχή είναι κατά πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο περυσινό.32 εκατομμύρια € σε σχέση με τα 92 εκατομμύρια € που είχαμε πέρυσι. Αυτό και μόνο, μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι πιο αληθοφανές και να προσεγγίζει περισσότερο την πραγματικότητα.
Σε επιμέρους ζητήματα εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας.
Θα μπορούσε να είχε δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις πηγές χρηματοδότησης και να μην τα ζητάμε όλα από Δημοτικούς πόρους αλλά και από Ευρωπαϊκά προγράμματα ( ΕΣΠΑ, πρόγραμμα Τζέσσικα κλπ) και από το Πράσινο Ταμείο .
Θα μπορούσε να είχαν δοθεί περισσότερα χρήματα για τον αθλητισμό στη πόλη μας και όχι μόνο 180.000 € , ποσό που αποτελεί μόλις το 0,6 % του συνόλου.
Θα μπορούσε να είχε δοθεί μεγαλύτερο ποσό για τους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ ώστε να έχουν πρόσβαση και ισότιμη μεταχείριση σε όλον τον Πειραιά και όχι μόνο 1€ .
Θα μπορούσε να μην είχαν δοθεί 100.000 € για αγορά εορταστικού ηλεκτροφωτισμού της πόλης μας. Έχουμε αρκετά στις αποθήκες, δεν χρειάζεται να αγοράσουμε κι άλλα.
Θα μπορούσε να είχαν δοθεί πολύ περισσότερα για το πράσινο , για πράσινες στέγες κτιρίων.
Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά.
Όμως, αναλογιζόμενοι ότι πρόκειται για το πρώτο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά στην «Καλλικράτειο εποχή», μέσα σε πολύ δύσκολες μνημονιακές οικονομικές συνθήκες και πειθόμενοι, καλόπιστα και καλοπροαίρετα, ότι το μεγαλύτερο μέρος των έργων θα υλοποιηθούν, αποφασίσαμε να το στηρίξουμε και να περιμένουμε στο τέλος του έτους να έχει πραγματοποιηθεί στο σύνολο του. Ειδάλλως, θα πρόκειται για ένα ακόμα σχέδιο επί χάρτου που θα αποδείξει στη πράξη την αναξιοπιστία λόγων της σημερινής Δημοτικής Αρχής.


Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης
Δημοτικός Σϋμβουλος Πειραιά
Επικεφαλής Συνδυασμού "Πειραιάς όλοι μαζί"