Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9/12/2013 στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κου Στέφανου Χρήστου. 
Παρόντες βουλευτές της Α΄ και Β΄ Πειραιά, ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Δήμαρχοι όμορων Δήμων της πόλης μας, εκπρόσωποι σωματείων και θεσμικών φορέων της πόλης μας  και ΑΠΩΝ ο Δήμαρχος Πειραιά κος Μιχαλολιάκος !
Από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας παρέστησαν μόνο  ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" και Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος από την "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ" Γιάννης Καρδαράς.
Κατά την ευρεία αυτή σύσκεψη θεσμικών παραγόντων της πόλης μας κατατέθηκαν οι απόψεις των παρισταμένων για το μέλλον του λιμανιού, μετά την διαφαινόμενη βούληση της μνημονιακής κατοχικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, πουλώντας το 74 % που ήδη κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ σε ξένο επενδυτή.
Ο συνδυασμός "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" για μια ακόμα φορά, υποστήριξε ότι πρόκειται για ξεπούλημα εθνικού πλούτου, πρόκειται για πλιάτσικο στο οποίο επιδίδονται οι "φίλοι και σωτήρες" δανειστές μας. Πρόκειται για ξεπούλημα και των τελευταίων ασημικών που έχουν μείνει στην πατρίδα μας.

Το λιμάνι του Πειραιά, ο ΟΛΠ, αποτελεί μια εταιρεία στρατηγικής και εθνικής σημασίας , η οποία μάλιστα είναι και κερδοφόρος και ταχέως αναπτυσσόμενη. Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του. Εξάλλου, όπως τονίστηκε και από άλλους συμμετέχοντες, το 96 % των λιμένων παγκοσμίως, είναι υπό δημόσιο κρατικό έλεγχο. Αν χαθεί ο έλεγχος αυτός από τον ΟΛΠ, τότε θα μιλάμε τουλάχιστον για ευρωπαϊκή πρωτοτυπία !
Πρόταση του συνδυασμού "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" , όπως έχει και στο παρελθόν διατυπωθεί, είναι να περάσει σημαντικό μέρος των μετοχών του ΟΛΠ στον Δήμο Πειραιά. Συγκεκριμένα, από το 74% περίπου που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, τουλάχιστον το 25 % να μεταβιβαστεί στο Δήμο Πειραιά. Και δεν μιλάμε για παραχώρηση αλλά για πώληση. Πώληση που δεν θα κοστίσει τίποτα στο Δήμο μας διότι τα χρήματα αυτά στα οποία ανταποκρίνονται οι μετοχές αυτές, τα οφείλει ο ΟΛΠ στον Δήμο μας. Τα οφείλει διαχρονικά για την τόσο μεγάλη επιβάρυνση που προκαλούσε και προκαλεί στην πόλη μας δίχως να δίδει ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Έναντι λοιπόν βεβαιωμένης οφειλής για τα παρελθόντα τουλάχιστον 10 έτη, ας μεταβιβαστεί το 25% των μετοχών στο Δήμο Πειραιά. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται οτι ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΝΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ δεν θα μπορεί να πάρει το 51 % των μετοχών μιας στρατηγικής σημασίας εταιρείας για την χώρα μας αλλά διασφαλίζεται και η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Πειραιά αφού θα καταστεί μέτοχος σε μια κερδοφόρο Α.Ε. Το 49 % που περισσεύει πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ μπορεί ακόμα και να πουληθεί αλλά δεν θα έχει χαθεί ο κρατικός και δημόσιος έλεγχος από τον ΟΛΠ.
Ορθότερη και λογικότερη αξιοποίηση για τον ΟΛΠ θα είναι να παραχωρηθούν χρήσεις και λειτουργίες , όπως γίνεται ήδη στα περισσότερα ευρωπαϊκά λιμάνια ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και η εμπορευματική κίνηση και η κρουαζιέρα.
Οι προτάσεις αυτές έχουν κατατεθεί και παλαιότερα από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Καλογερόγιαννη με κάθε ευκαιρία, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις του. ( σχετικά δημοσιεύματα http://www.pireasoloimazi.gr/2013/07/2015.html,  και http://www.pireasoloimazi.gr/2012/09/blog-post.html ) 
Ακόμα και τώρα, που οι ξένοι κατακτητές, με την βοήθεια των κυβερνητικών υπαλλήλων τους,  απαιτούν με όλο και πιο πιεστικό και εκβιαστικό τρόπο, το ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών  της χώρας μας, οφείλουμε να αντιδράσουμε και να μην παραδώσουμε τα κλειδιά στον Τόμσεν και την παρέα του. 
Οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε τα μέγιστα για την πόλη μας, τον Πειραιά μας, και σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.


Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
www.pireasoloimazi.gr
contact@pireasoloimazi.gr  και  pireas_oloi_mazi@yahoo.com