Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά 25/11/2013

Κύρια σημεία τοποθετήσεων του δημοτικού συμβούλου Πειραιά και επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" Αντώνη Καλογερόγιαννη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά της 25ης Νοεμβρίου 2013.

  • Εδώ και πολλούς μήνες έχει εξαγγελθεί η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο μας με τυμπανοκρουσίες από την πλευρά του Δημάρχου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ως προς τα αποτελέσματα του ! Τι περιμένει ο Δήμαρχος ; Να γίνουν κι οι επόμενες δημοτικές εκλογές και να μην γνωρίζουμε τι έγινε στο Δήμο μας την τελευταία δεκαετία ; Καιρός να επισπευστεί ο έλεγχος και να ανακοινωθεί το πόρισμα σε όλους !
  • Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας , το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στην πόλη μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Σε πολλούς δρόμους, όπου διέρχεται και αστικό λεωφορείο ( π.χ. Ελευθ. Βενιζέλου, Εθν.Αντιστάσεως κλπ) η κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και η διέλευση των πεζών γίνεται μετ΄εμποδίων. Αλήθεια, τι απέγινε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά και η δημιουργία νέου τμήματος με αρμοδιότητες παρόμοιες με της Δημοτικής Αστυνομίας ; Ο Δήμος Αθηναίων το έχει ήδη κάνει κι έχει κρατήσει κι αρκετούς πρώην εργαζομένους στη Δημοτική Αστυνομία. Εμείς, γιατί αργούμε ; Και με την ευκαιρία, απορίας άξιο είναι τι απέγιναν τα οχήματα που είχε η Δημοτική Αστυνομία; Χρησιμοποιούνται από άλλες υπηρεσίες του Δήμου μας ή μήπως "σαπίζουν" ανεκμετάλλευτα στα γκαράζ του Δήμου μας ;
  • Βασική πηγή ενημέρωσης για όλους αποτελεί η "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" και η ανάρτηση όλων των αποφάσεων του Δήμου Πειραιά αλλά και των δημοτικών επιχειρήσεων. Παρόλο το υποχρεωτικό του νόμου, διαπιστώσαμε οτι δεν έχει αναρτηθεί καμιά απόφαση της ΔΗΡΑΠ !  Πώς γίνεται να έχουν αναρτηθεί 587 αποφάσεις του Ο.Π.Α.Ν και 211 της ΚΟ.Δ.Ε.Π και ΚΑΜΙΑ του Δημοτικού Ραδιοφώνου ; Μήπως η λέξη "διαφάνεια" είναι άγνωστη για την Δημοτική αρχή ;
  • Ως προς το θέμα που το τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης, το θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων, ο συνδυασμός "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" από την πρώτη στιγμή είναι υπέρμαχος της άποψης να δοθεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου μας στο κέντρο της πόλης ( κτίριο Ραλλείου, νυν Δημαρχείο, Πύργος κλπ) για την εγκατάσταση των Δικαστηρίων. Έστω και τώρα, με καθυστέρηση μηνών, ο Δήμαρχος έφερε προς ψήφιση αυτό που έπρεπε να είχε κάνει από την πρώτη στιγμή. Κάλλιο αργά παρά ποτέ !
  • Τέλος, προτείνουμε στο Δήμαρχο να πιέσει περισσότερο τη κεντρική εξουσία για να εξασφαλιστεί η ετήσια, μόνιμη χρηματοδότηση του Δημοτικού Θεάτρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με δεδομένο οτι "χρήματα υπάρχουν" και δίνει η μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά- Βενιζέλου 2.500.000 € για το Εθνικό Θέατρο Αλβανίας , ας απαιτήσουμε, ως Δήμος κι εμείς, το κάτι παραπάνω από την κυβέρνηση . Ας απαιτήσουμε τη σταθερή ετήσια χρηματοδότηση που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Δημοτικού μας Θεάτρου και δεν θα το παραδώσει στα χέρια των  ιδιωτών που καραδοκούν.


Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
www.pireasoloimazi.gr
contact@pireasoloimazi.gr  και pireas_oloi_mazi@yahoo.com