Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Δημοτικό θέατρο Πειραιά – Εθνικό θέατρο Αλβανίας …… σημειώσατε 2 .

Τελικά, είμαστε άτυχοι οι Πειραιώτες. Άτυχοι που η πόλη μας είναι στην Ελλάδα κι όχι στην Αλβανία. Άτυχοι που έχουμε απλά ένα Δημοτικό Θέατρο κι όχι ένα Εθνικό Θέατρο όπως αυτό των Τιράνων της Αλβανίας. Παίξαμε και χάσαμε και μάλιστα εντός έδρας !

Η ατυχία μας αυτή είναι εμφανής από το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Τροϊκανής Κατοχικής κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να δώσει περίπου 2, 5 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας στο κέντρο των Τιράνων. Χαρακτηριστικά δήλωσε ο κος Βενιζέλος , μετά τη συνάντηση του με τον Αντιπρόεδρο της Αλβανικής κυβέρνησης κο Peleshi “…….Επίσης, συζητήσαμε για θέματα πολιτιστικής πολιτικής. Μια παλιά πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν να συμβάλει χρηματοδοτικά με ένα ποσό περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στην κατασκευή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, στο κέντρο των Τιράνων. Τώρα επιβεβαιώνουμε αυτή μας τη διαθεσιμότητα. Χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός εμβληματικού κτηρίου….

Θυμίζω στον κο Βενιζέλο ότι εδώ, στον Πειραιά, ανακαινίστηκε το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας και ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από λίγες ημέρες. Ένα θέατρο που σε ετήσια βάση χρειάζεται χρήματα για να λειτουργήσει και να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του. Αλλά για τον κο Βενιζέλο δεν αποτελεί προτεραιότητα ο Πειραιάς αλλά τα Τίρανα. Δεν αποτελεί προτεραιότητα η πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας. 

Στις μαύρες εποχές που ζούμε, εποχές εξαθλίωσης των Ελλήνων από την κατοχική συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, αποτελεί πρόκληση η δήλωση αυτή. Την εποχή που συζητάμε για νέα μέτρα , νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και χαράτσια, νέες απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, την εποχή αυτή ο κος Βενιζέλος δηλώνει διαθέσιμος να βοηθήσει την , κατά τα άλλα φίλη και συμπαθή Αλβανία, με το ποσό των 2.500.000 ευρώ. Την εποχή που κάθε μέρα κλείνουν δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις κι αυτοκτονούν όλο και περισσότεροι Έλληνες, ο κος Βενιζέλος ανερυθρίαστα επιχορηγεί την κατασκευή του Εθνικού θεάτρου της Αλβανίας και αγνοεί επιδεικτικά το Δημοτικό θέατρο της πόλης μας .

Λίγη ντροπή κε Βενιζέλο ή κε Τούρκογλου ή μήπως ….. κε Αλβάνογλου !


Αντώνιος Καλογερόγιαννης
Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά-Υποψ.Δήμαρχος