Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Σπεύδει…………. βραδέως ο Δήμαρχος !


 Όλες, σχεδόν, οι δημοτικές  παρατάξεις, εδώ και χρόνια, υποστηρίζουμε την επιστροφή του Ο.Λ.Π. στο Δήμο Πειραιά (ως πλειοψηφικό πακέτο μετοχών) ή , αν μη τι άλλο, την αυτονόητη απόδοση από πλευράς Ο.Λ.Π. των οφειλομένων προς τον Δήμο μας.
Επανειλημμένως,  ο δημοτικός συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», μέσω του Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Καλογερόγιαννη,  έχει επισημάνει στον Δήμαρχο Πειραιά την αδράνεια, από πλευράς του, στο θέμα των διεκδικήσεων από τον Ο.Λ.Π.  Ο δήμαρχος, κος Μιχαλολιάκος, από τη μεριά του, συνέχισε την πάγια τακτική των υποσχέσεων, της υπενθύμισης της μεγάλης αγάπης του για τον Πειραιά, η οποία ως φαίνεται (εκ του αποτελέσματος) εξαντλείται σε «ιπτάμενες» γλάστρες, βότσαλα και παχιά λόγια.. Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε όταν λέγαμε ότι θα φτάσουμε στο απροχώρητο και πλέον τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.
Από το 2011 και με το νόμο 3985, το 23,1 % των μετοχών του Ο.Λ.Π. έχει περάσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου) το οποίο ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 2011 με το νόμο 3986/2011 στα πλαίσια της εφαρμογής  του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής και αποτελεί μέρος του περιβόητου μνημονίου Νο 2.  Σύμφωνα δε, με το νόμο, για τα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάζονται στο Ταμείο Αξιοποίησης, το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματος του επί  αυτών και, το χειρότερο: ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο νόμος  «..Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου, δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ' οιονδήποτε τρόπο…». Μάλιστα, το 2012, με την Υπουργική Απόφαση 206/25.04.2012, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1363/26.04.2012 τ.Β΄,  και το 51,038% των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. μεταβιβάζεται χωρίς αντάλλαγμα στην   “Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.” κατά πλήρη κυριότητα, μαζί με τα σχετικά δικαιώματα ψήφου.  Έτσι, πλέον , το ΤΑΙΠΕΔ έχει την πλειοψηφία μετοχών του ΟΛΠ και μπορεί να προχωρήσει στην πώληση του.
Πραγματικά, όλο αυτό το διάστημα, από  Ιούλιο του 2011 έως και σήμερα, δεν είδαμε καμιά απολύτως ουσιαστική παρέμβαση του Δημάρχου ώστε να μην απεμπολήσει ο Ο.Λ.Π. τον δημόσιο χαρακτήρα του, ώστε να παραμείνει ζωντανό το όνειρο για επιστροφή του λιμανιού της πόλης μας στον Δήμο.  Όλο αυτό το διάστημα, με συνεχείς παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε τονίσει την αναγκαιότητα ανάληψης επιθετικών πρωτοβουλιών απέναντι στη μνημονιακή πολιτική ξεπουλήματος της χώρας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας.
Προτείνουμε, άμεση συνάντηση του Δημάρχου με τους αρμόδιους Υπουργούς και την Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης, με αποκλειστικό θέμα την νομοθετική ρύθμιση και την εξεύρεση νομικής λύσης για την μεταβίβαση μετοχών ( πλειοψηφικού πακέτου ) στον Δήμο Πειραιά. Αν  χρειαστεί , ακόμα και με παρέμβαση του «μπάρμπα στην Κορώνη» κουμπάρου  πρωθυπουργού, να επιστρέψει το λιμάνι στην πόλη μας.  Αν και ο χρόνος εκποίησης ήδη μετρά ανάποδα….. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, υπάρχουν περιθώρια εξεύρεσης της πλέον συμφέρουσας  λύσης για την πόλη μας.   Σε κάθε άλλη περίπτωση η ιστορία θα τον καταγράψει ως τον ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ που παρέδωσε στη ΤΡΟΪΚΑ τα οικονομικά δικαιώματα του Πειραιά.



«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού  «Πειραιάς Όλοι Μαζί»

τηλ. 210 4194258, φαξ. 210 4194259