Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Πολλά λόγια…λίγη ουσία»



Οικονομικά του Δήμου Πειραιά
Ότι μπορούμε να “παίρνουμε”, από όποιον μπορούμε να τα παίρνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν το καταφέρνουμε (είτε λόγω του θεσμικού ρόλου του Δημάρχου, είτε λόγω των πολιτικών γνωριμιών του, είτε λόγω «κουμπάρου-πρωθυπουργού»),  είναι θεμιτό. Ο Δήμος Πειραιά πρέπει να επιβιώσει, όπως και οι άλλοι Δήμοι της χώρας. Σίγουρα όμως, χρειάζεται ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και θα αναλυθεί σε βάθος η κατάσταση και θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις από όλους. Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που ολοένα και χειροτερεύει, θα πρέπει να κινηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Είναι ένα θέμα που ξεπερνά τη μια δημαρχιακή θητεία και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθεί μια ΚΟΙΝΗ απόφαση που δεν θα αμφισβητείται μετά, ούτε θα βάζει σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

ΟΛΠ και Δήμος
Δυστυχώς, πολλά λόγια διεκδίκησης, πολλά δελτία, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις…. αλλά ουσιαστική παρέμβαση από το Δήμαρχο ΚΑΜΙΑ.  Έχει ΗΔΗ μεταβιβαστεί συνολικά το 75 % περίπου των μετοχών του ΟΛΠ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και ο Δήμαρχος μένει στα παχιά λόγια. Είναι η ζωντανή απόδειξη ότι οι παλαιοκομματικές συνήθειες δεν ξεχνιόνται. «Θα διεκδικήσουμε……  θα πάρουμε……  θα μας δοθεί……….»   Κι από έργα τίποτα !!!!  Έστω και την ύστατη στιγμή  μπορούμε να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα από τον ΟΛΠ , έστω και τώρα μπορούμε να διεκδικήσουμε το πακέτο μετοχών του ΟΛΠ. Μην αφήνεστε στην ιστορία να σας θυμούνται κε Μιχαλολιάκο, ως το Μνημονιακό Δήμαρχο που παρέδωσε τα οικονομικά έσοδα του δήμου στη Τρόικα του κουμπάρου σας  κου Σαμαρά. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ή  …. ΒΟΤΣΑΛΑ και ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ;
Χίλιες φορές προτιμότερο να είχαμε δημοτικούς ιατρούς και δημοτικά ιατρεία σε όλα τα διαμερίσματα της πόλης μας, και να ξοδεύαμε και κάποια χρήματα παρά να ξοδεύαμε για βότσαλα, ζαρντινιέρες και «φυτικό πράσινο». Χίλιες φορές ο Δήμος μας να αγόραζε εμβόλια για τα παιδιά της πόλης μας και να διενεργούσε εμβολιασμούς. Πολλοί συνδημότες μας είναι άνεργοι, είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα εμβόλια για τα παιδιά τους. Σε λίγα χρόνια θα δούμε να «ξυπνούν» ξεχασμένες ασθένειες ελέω οικονομικής κρίσης και μνημονίου, αλλά και πολιτικών συνειδήσεων.  Ας μην επιτρέψουμε κάτι τέτοιο.

ΔΗΡΑΠ
Πάλι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο επί 3 μήνες σχεδόν.  Οι μόνοι στο σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά! Γιατί αυτή η διάκριση στους εργαζομένους;  Οφείλει ο Δήμαρχος να πάρει ξεκάθαρη θέση. Τι θέλει να κάνει με το Κανάλι 1 ; Θέλει να το κλείσει ; Θέλει να το πουλήσει ; Θέλει να το διατηρήσει ως έχει;  Πρόταση του συνδυασμού μας , που έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν (είναι υλοποιήσιμη), είναι να δημιουργηθεί Δ/νση Ραδιοφωνίας & Διαδικτυακής Ενημέρωσης στο Δήμο Πειραιά και να μεταφερθούν  οι εργαζόμενοι , στα πρότυπα άλλων Δήμων που έπραξαν το ίδιο. Η συχνότητα του Καναλιού1 είναι περιουσιακό στοιχείο του Δήμου, αυτό οφείλει να το καταλάβει ο Δήμαρχος και να το εκμεταλλευτεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν πρέπει να χαρίζουμε ούτε να εκποιούμε τα ασημικά του δήμου μας.. θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι μαυραγορίτες τελείωσαν μαζί με την κατοχή.. βέβαια το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται, σε οικονομική κατοχή μας προβληματίζει..


ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Καλό θα είναι όταν φτιάχνεις έναν καινούριο χώρο για τα παιδιά της πόλης μας, όχι μόνο να τον εγκαινιάζεις και να βγαίνεις φωτογραφίες, αλλά να τον συντηρείς κιόλας. Να φροντίζεις για την φύλαξη του και την καθαριότητα και την συντήρηση του. Στην παιδική χαρά της οδού Τζαβέλλα και Θεάτρου, που πριν μόλις ένα χρόνο εγκαινίασε ο Δήμαρχος, παρατηρήθηκαν αρκετά στοιχεία παραβατικής συμπεριφοράς ( σύριγγες κ.λ.π) κι αυτό διότι ΟΥΤΕ κλειδώνει κατά τις βραδυνές ώρες ούτε υπάρχει φύλαξη, (άραγε υπάρχει  στις υπόλοιπες του δήμου μας ; ). Με τα παιδιά του Πειραιά δεν παίζουμε……  τα φροντίζουμε και τα προστατεύουμε……  αυτό πρέπει να είναι το μέλημα μας, και όχι τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.




«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού  «Πειραιάς Όλοι Μαζί»
τηλ. 210 4194258, φαξ. 210 4194259