Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πρωτεύουσα Ναυτιλίας 2015 ο Πειραιάς χωρίς…. λιμάνι !

Πληροφορηθήκαμε από δηλώσεις του κου Αντώνη…. Βενιζέλου    ( συγκυβερνήτη με τον Βαγγέλη….. Σαμαρά της Ελλάδας ) και της επιτρόπου κας Δαμανάκη ( αλήθεια…… το Πολυτεχνείο ζει …. αυτό μας οδηγεί ; ) ότι ο Πειραιάς θα είναι Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015.

Αναμφισβήτητα, ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη μας που μπορεί να το εκμεταλλευτεί κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο ο Δήμος μας.

Αναρωτιέμαι όμως ….. πώς θα είμαστε ναυτική πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς να έχουμε ούτε ένα ουσιαστικό δικαίωμα πάνω στον Ο.Λ.Π ; Είναι δυνατόν να μην έχουμε ούτε 1% των μετοχών του Ο.Λ.Π ; Είναι δυνατόν το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. να κατέχει το 74 % των μετοχών του Ο.Λ.Π. τις οποίες και θα πουλήσει σε τιμή ευκαιρίας στους Κινέζους επενδυτές της COSCO και ο Δήμος Πειραιά να μην έχει κανένα , μα κανένα, οικονομικό όφελος ;

Άμεσα, ζητάμε την μεταβίβαση τουλάχιστον 25 % των μετοχών του Ο.Λ.Π στο Δήμο Πειραιά ως αντισταθμιστικό όφελος για την λειτουργία του λιμένος και την επιβάρυνση που προκαλεί στην πόλη μας. Αν υπολογίσουμε ότι υπάρχουν 25.000.000 μετοχές του Ο.Λ.Π και οι 18.000.000 μετοχές περίπου ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ…….. ζητάμε να αποδοθούν στο Δήμο μας περίπου 6.000.000 μετοχές……….. Αν συνυπολογίσουμε ότι η σημερινή αξία κάθε μετοχής είναι περίπου 17 €………… τότε μιλάμε για μετοχικό κεφάλαιο σημερινής αξίας περίπου 100.000.000  Ευρώ ………… ( Μένουν περίπου 12.000.000 μετοχές , ίσως και κάτι παραπάνω, ώστε να ξεπουληθούν σε τιμή ευκαιρίας στους πλιατσικολόγους της Ελλάδας κι έτσι να βρει άμεσα ρευστό η τροϊκανή κυβέρνηση, όχι για να αυξήσει μισθούς και συντάξεις αλλά να ξεπληρώνει τα δανεικά που παίρνουν από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ ).

Δεν νομίζετε κύριοι της συγκυβέρνησης ότι ο Πειραιάς το δικαιούται και το αξίζει ; Αλλιώς τι νόημα έχει να είμαστε Ναυτική Πρωτεύουσα χωρίς να έχουμε πραγματικά το λιμάνι μας ;

Σας προειδοποιούμε, μην τολμήσετε να πουλήσετε τις μετοχές του Ο.Λ.Π.  και αγνοήσετε το Δήμο Πειραιά. 

Δικαιούμαστε, ως Δήμος, και θα πάρουμε ότι μας αξίζει και μας αναλογεί.

Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης 
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"¨
Τηλ: 2132022258   FAX: 2132022259 
contact@pireasoloimazi.gr