Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Χρειάζεται περισσότερη πίεση

Κύρια σημεία τοποθετήσεων του επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και δημοτικού συμβούλου Αντώνη Καλογερόγιαννη στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Πειραιά την 21η Μαρτίου 2013 : 

· Σε δημοσίευμα διαδικτυακού τόπου (http://www.dailyreport.gr) γίνεται λόγος για απόφαση του Δημάρχου περί μετάταξης υπαλλήλου του Δήμου Πειραιά από ΥΕ Εργάτης Καθαριότητας σε ΔΕ Διοικητικού . Την ίδια στιγμή υπάλληλοι του Δήμου μας με την ίδια ειδικότητα πρόκειται να μετακινηθούν λόγω της εφαρμογής του μνημονιακού νόμου Μανιτάκη- Σαμαρά. Δεν είναι καθόλου κακό που ένας υπάλληλος από κατώτερη κατηγορία , από τη στιγμή που το δικαιούται, μετατάσσεται σε ανώτερη κατηγορία. Είμαστε μαζί του . Όμως , την ίδια στιγμή εργαζόμενοι του Δήμου μετακινούνται ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να καλύψουν τις κενές θέσεις οι ίδιοι ! Κι είμαστε μαζί τους . Αναγκάζεται λοιπον ο Δήμος να καλύψει τα κενά με αυτόν τον τρόπο ενώ θα μπορούσε να πιέσει περισσότερο την κυβέρνηση και να την πείσει οτι έχει ανάγκες προσωπικού και να μην μετακινηθεί κανένας !!! Και για να μην παρεξηγούμαστε , καλώς έγινε η μετάταξη από ΥΕ σε ΔΕ εφόσον τηρούνται οι προυποθέσεις, όμως από την άλλη κακώς, πολύ κακώς, γίνεται η εφαρμογή του μνημονιακού νόμου και μετακινούνται 40 περίπου υπάλληλοι του Δήμου Πειραιά. 

· Σε άρθρο του ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά κος Κατσανέβας υποστηρίζει σθεναρά την άποψη να μην ενσωματωθεί το Πανεπιστήμιο της πόλης μας με το Πανεπιστήμιο Αδαμάντιος Κοραής , όπως προβλέπεται στο “σχέδιο Αθηνά” του πειραιώτη βουλευτή και Υπουργού κου Αρβανιτόπουλου . Αυτό προτείνουμε κι εμείς, να μην χαθεί το όνομα του Πειραιά ούτε από το Πανεπιστήμιο του. Μάλιστα, διερωτάται ο κος Κατσανέβας « είναι εντυπωσιακό το γεγονός οτι οι άνθρωποι του Πειραιά, οι πολίτες, ο Δήμαρχος, οι βουλευτές της πόλης, οι καθηγητές, οι φοιτητές, δεν ξεσηκώνονται όταν αναίτια, χωρίς λογική, καταργείται το ιστορικό τους Πανεπιστήμιο «. Προτείνεται λοιπόν, η άμεση αντίδραση μας, ως Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, να πιέσουμε τον Πειραιώτη Υπουργό Παιδείας να τροποποιήσει άμεσα το σχέδιο Αθηνά και να μην προχωρήσει στην ψήφιση ενός ακόμα ανεκδιήγητου νόμου από την τροικανή μνημονιακή κυβέρνηση. 

· Αντίστοιχα, σε θέματα υγείας, άμεσα ζητάμε την παρέμβαση του Δημάρχου στον «Υπουργό Ασθενείας και Κοινωνικής Αναλγησίας» κο Λυκουρέντζο, ώστε να λειτουργήσουν ξανά τα νοσοκομεία της πόλης μας , αποπληρώνοντας τα οφειλόμενα σε ιατρούς και προσωπικό. Αυτή τη στιγμή, τα νοσοκομεία της πόλης μας δεν λειτουργούν και η υγεία των Πειραιωτών τίθεται σε κίνδυνο λόγω απόλυτα δικαιολογημένης επίσχεσης εργασίας των ειδικευομένων. Και τώρα, σε αυτές τις ώρες , φαίνεται επιτακτικότερη από ποτέ η ανάγκη λειτουργίας των Δημοτικών ιατρείων Πειραιά, η αναβάθμιση τους και η στελέχωση τους ώστε να βοηθήσουν τον Πειραικό λαό. Και βέβαια θυμίζουμε την υπόσχεση του Δημάρχου που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, περί μετονομασίας τους σε Δημοτικά ιατρεία Παναγιώτη Μελά . 

· Επίσης, αναρωτήθηκε ο κος Καλογερόγιαννης, ποιός έχει δίκιο ; Ο Δήμαρχος που ισχυρίζεται οτι η πόλη του Πειραιά είναι καθαρή και δεν υπάρχουν άστεγοι ή η Β΄ Δημοτική κοινότητα η οποία σε πρόσφατη απόφαση της ζητά από τον Δήμο να μεριμνήσει για την καθαριότητα πέριξ των γραφείων της ( πεζόδρομος Δραγάτση, κεντρικότατο σημείο της πόλης μας) από σκουπίδια που αφήνουν άποροι και άστεγοι ;;; Και βέβαια οφείλει η Β κοινότητα και όλες οι κοινότητες να επισημαίνουν τα προβλήματα της πόλης και να προσπαθούν να τα επιλύουν αλλά οφείλει κι ο Δήμαρχος να σταματήσει τις μεγαλοστομίες του περί καθαρού Πειραιά και χωρίς αστέγους και να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της πόλης ώς οφείλει .
Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ»


Τηλ: 210 4194258   FAX: 210 4194259