Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Λόγια ..... μόνο λόγια ;


                

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης του Πειραιά στις 6/3/2013 , ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης τόνισε τα εξής :

· Να παρθεί άμεσα ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να πληρωθούν οι υπάλληλοι που μετακινούνται από το Δήμο με το 100 % του μισθού τους, εφαρμόζοντας στην πράξη τις δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων. Περιμέναμε μεγαλύτερη πίεση από το Δήμαρχο προς την κεντρική εξουσία ώστε να μην υπαχθεί ουδείς υπάλληλος του Δήμου Πειραιά στο πρόγραμμα κινητικότητας στο οποίο εμμένει η κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά κι όχι ο υπουργός Μανιτάκης. Σε συνεργασία με τα συλλογικά όργανα των Δήμων μπορούσαμε να είχαμε κάνει πολλά και να πετύχουμε περισσότερα. Θυμίζουμε τα λόγια του Δημάρχου ότι όσο είναι Δήμαρχος Πειραιά κανείς δεν θα μετακινηθεί και αν συμβεί αυτό τότε θα πάψει να είναι Δήμαρχος ! Περιμένουμε λοιπόν την παραίτηση του Δημάρχου τις επόμενες μέρες , με δεδομένο ότι μετακινούνται υπάλληλοι του Δήμου μας !
· Επίσης, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί για την πόλη μας ο μεγάλος αριθμός των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων. Αποτελούν εστία μόλυνσης και παραβατικότητας , ειδικά τις νυχτερινές ώρες και θα πρέπει , ακολουθώντας πρότυπα άλλων Δήμων , να φροντίσει ο Δήμος για την απομάκρυνση τους . Ουδείς μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί και καλό θα είναι να φροντίσουμε ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και να μην θυμίζει εικόνες λιμανιού τριτοκοσμικής χώρας.
· Τις δύσκολες μέρες που ζούμε όλοι μας, θα μπορούσε ο Δήμος να δώσει ευκαιρίες γνώσης και μόρφωσης σε πολλούς συμπολίτες μας. Θα μπορούσε να έχει εφαρμόσει όπως κι άλλοι δήμοι της χώρας, το πρόγραμμα της «Ακαδημίας Πολιτών», ένα πρόγραμμα εκμάθησης στα πρότυπα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Θέτουμε στη διάθεση του κάθε υπεύθυνου ( προέδρου ΟΠΑΝ, Δημάρχου κλπ) πλήρη στοιχεία για το πρόγραμμα το οποίο θα ωφελήσει πολλαπλά τους Πειραιώτες. Γνώση και πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις που γίνονται στο κτίριο της Κανθάρου αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής όλων των Πειραιωτών σε προγράμματα επιμόρφωσης ,όπως αυτό της Ακαδημίας Πολιτών .

· Τέλος, θέλουμε να πάρει τέλος το κακόγουστο αστείο με την Α΄ Δημοτική κοινότητα. Πρέπει να λειτουργήσει το Διαμερισματικό Συμβούλιο, πρέπει να συνεδριάσει, πρέπει να πάρει αποφάσεις. Δεν μας ενδιαφέρει ποιός θα είναι πρόεδρος και ποιός όχι. Πρέπει να σεβαστούμε όλοι το νόμο, να λάβουμε υπ’ όψιν μας τις γνωμοδοτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και να λάβει αποφάσεις επιτέλους η Α κοινότητα, η οποία δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά το 2013 και δεν έχει λάβει καμιά απόφαση.




Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης 
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
www.pireasoloimazi.gr      contact@pireasoloimazi.gr
Τηλ: 210 4194258  FAX: 210 4194259