Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Να πέσουν οι μάσκες...... όχι άλλοι μασκαράδες !!!




Στην Ελλάδα μας, την Ελλάδα του 2013, την Ελλάδα του μνημονίου και της τρόικας , την Ελλάδα των 3.500 αυτοκτονιών, την Ελλάδα του Σαμαρά , του Βενιζέλου και του Κουβέλη, την Ελλάδα των «αγανακτισμένων του καναπέ και της τηλεόρασης», σε αυτήν την χώρα υπάρχουν πολλοί «μασκαράδες». 


Φορούν μάσκες και υποδύονται ρόλους ως τους καλύτερους ηθοποιούς. Διεκδικούν Όσκαρ ηθοποιίας στην πολιτική σκηνή του τόπου και του Πειραιά. Αυτοαναγορεύονται σε απρόσκλητους σωτήρες της πόλης και της χώρας ή μάλλον, καλύτερα, αναγορεύονται από σκοτεινά κέντρα εξουσίας ( γνωστά σε όλους τους παροικούντες στην πόλη μας ) και προσπαθούν να διεκδικήσουν μια «θέση στον ήλιο» , στον πολιτικό ήλιο του Πειραιά. 

Δίχως πολιτικό λόγο και θέση, δίχως σκέψεις και προβληματισμούς, επιζητούν κάποιο ρόλο. Φορούν τη μάσκα και κυκλοφορούν ανάμεσα μας, παίζουν το ρόλο τους. Όμως οφείλουμε να τους πούμε, να τους θυμίσουμε ότι όλα τα «κακόγουστα θεατρικά έργα» έχουν ένα τέλος. Και στο τέλος βγαίνουν οι μάσκες, έρχεται η ώρα της «αποκάλυψης» ενώπιον των θεατών , ενώπιον του λαού. Έρχεται η ώρα που και οι «ξυλοπόδαροι μασκαράδες» αποκαλύπτουν το πραγματικό « ύψος » τους και δεν φαίνονται πλέον καθόλου από τους θεατές ! 

Ο Πειραϊκός λαός γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει να ξεχωρίζει τους μασκαράδες από τους γνήσιους αγωνιστές, τους συμμετέχοντες σε ίντριγκες και δολοπλοκίες από τους καθαρούς και έντιμους πολιτικούς. Ξέρει να προσφέρει την αναγνώριση σε όσους πραγματικά την αξίζουν και να αγνοεί τους τυχάρπαστους και τυχοδιώκτες της πολιτικής. Πολλοί είναι αυτοί που «είδαν φώς και μπήκαν» , που νόμιζαν ότι τώρα είναι η ευκαιρία να γαντζωθούν και να πιαστούν από θέσεις και αξιώματα. 

Γελιούνται όλοι τους αν νομίζουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Τελικά, μοναδικός κριτής και «σκηνοθέτης» του πολιτικού έργου στον Πειραιά είναι ο λαός , και αυτός δίδει το ρόλο που αξίζει στον καθένα. Κι όταν πέφτουν στο τέλος οι μάσκες, άλλους τους ανταμείβει με χειροκρότημα και άλλους με αποδοκιμασίες και τους τρέπει σε άτακτη φυγή. Τους στέλνει από εκεί που ήρθαν ! Στο πουθενά και στην ανυποληψία, στο σκοτάδι των τρωκτικών και των φαντασμάτων.





Αντώνης Καλογερόγιαννης

Πολιτευτής «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Δημοτικός Σύμβουλος «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»