Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Προτάσεις και ιδέες

Κύρια σημεία τοποθετήσεων του επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» Αντώνη Καλογερόγιαννη, Δημοτικού Συμβούλου, κατά τη συνεδρίαση της 15ης Απριλίου 2013. 


· Σε πρόσφατη επίσκεψη μου στο Άλσος του Προφήτη Ηλία διαπίστωσα εικόνα εγκατάλειψης ( χορτάρια, τσουκνίδες, ακλάδευτα δένδρα κλπ). Ευτυχώς, εδώ και δυο τρείς ημέρες, οι εργαζόμενοι στο τομέα πρασίνου ( που σημειωτέον είναι ελάχιστοι, περίπου είκοσι άτομα ) εργάζονται εντατικά για τον εξωραϊσμό του χώρου κι ελπίζω σύντομα η εικόνα να βελτιωθεί ώστε η θερινή περίοδος λειτουργίας του Βεακείου θεάτρου αλλά και η επαναλειτουργία του Bowling στον Προφήτη Ηλία να συνδυαστούν με την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του λόφου του Προφήτη Ηλία. 

· Επιτέλους μετά από τρεις άγονους διαγωνισμούς όπου δεν είχε εμφανιστεί ουδείς ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας για την εκμίσθωση του Bowling , παρουσιάστηκε εταιρεία εστίασης η οποία και προσέφερε 6.500 € περίπου μηνιαίο μίσθωμα και την υποχρέωση να επισκευάσει το κτίριο. Πιστεύω ότι είναι προς όφελος της περιοχής η σύντομη επαναλειτουργία του Bowling , που θα ανοίξει θέσεις εργασίας στην πόλη μας και θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Όμως, με δεδομένες αιτιάσεις νομικού και δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου ( γνωστοποιήθηκαν μάλιστα με επιστολή που εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ) σας καλώ να ξαναδείτε με την νομική υπηρεσία του Δήμου μας όλους τους όρους της σύμβασης ώστε να μην ζημιωθεί ούτε κατ΄ελάχιστο ο Δήμος Πειραιά αλλά αντιθέτως να κερδίσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. 

· Και μια που αναφερθήκαμε στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, προτείνουμε στον Δήμο Πειραιά να ιδρυθεί Κέντρο Επιχειρηματικότητας ή Γραφείο Υποδοχής Νέων Επιχειρηματιών το οποίο θα λειτουργεί ως one stop shop, θα δέχεται νέους επιχειρηματίες που θα τους βοηθά να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, θα αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών. Ο Δήμος Πειραιά μπορεί να προσφέρει απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τρία χρόνια σε όλους τους νέους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην πόλη μας κάτω των 40 ετών με μόνη προϋπόθεση την λειτουργία της επιχείρησης για τουλάχιστον 3 έτη. Αυτό εφαρμόζεται ήδη σε άλλους Δήμους ( βλέπε Δήμος Καρπενησίου ) με πολύ καλά αποτελέσματα. 

· Κάτι πρέπει να γίνει με τους χώρους επιβίβασης αυτοκινητιστών ( πιάτσες ταξί ). Η εικόνα με ατελείωτες ουρές «κίτρινων αυτοκινήτων» υποβαθμίζει αισθητικά την πόλη μας και δημιουργεί και κυκλοφοριακά προβλήματα . Δεν είναι δυνατόν να ξεκινά η ουρά από την Ηρώων Πολυτεχνείου και να καταλήγει στην Βασ. Γεωργίου σχεδόν στο ύψος της Αγίας Τριάδος και από τις δυο πλευρές της λεωφόρου !!! Κατανοώ ότι η οικονομική κρίση και τα μνημόνια έχουν οδηγήσει και τους αυτοκινητιστές ( ταξιτζήδες ) στην εξαθλίωση. Όμως, σε συνεννόηση με τα σωματεία τους και χωρίς να τους «στραγγαλίσουμε» , ας προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τη κατάσταση. 

· Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι τα οικονομικά του Δήμου μας πάνε περίφημα ! Πώς να εξηγήσω το γεγονός ότι διαθέτουμε 130.000 € περίπου για εκδρομές των μελών των ΚΑΠΗ και άλλες 26.000 € περίπου για ροφήματα . Ουδείς λέει ότι δεν πρέπει να ψυχαγωγήσουμε τα παιδιά της 3ης ηλικίας ή να μην τους προσφέρουμε ροφήματα και καφέδες δωρεάν στα ΚΑΠΗ (ακόμα και καφέ φίλτρου αγοράζουμε αλλά δεν γνωρίζω αν έχουμε αντίστοιχες καφετιέρες στα ΚΑΠΗ ). Ίσως , θα ήταν προτιμότερο να διαθέσουμε αντίστοιχο ποσό για να εφοδιάσουμε τα μέλη των ΚΑΠΗ με μια κάρτα Υγείας με την οποία θα μπορούν να επισκέπτονται ιατρούς του ΕΟΠΥΥ για την μηνιαία συνταγογράφηση των φαρμάκων τους κι ετσι να μην επιβαρύνονται με τα 10 € που συνήθως εισπράττει ένας ιατρός ώστε να συνταγογραφεί φάρμακα. Ίσως, θα ήταν προτιμότερο, στους καιρούς της εξαθλίωσης που μας έχει φέρει η τροικανή κυβέρνηση , να ενδιαφερθούμε ως Δήμος πρώτα για την επιβίωση των ηλικιωμένων και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και σε δεύτερο χρόνο να ασχοληθούμε για τις εκδρομές, την αναψυχή και τους καφέδες ! 

· Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου με τον ΕΟΠΥΥ για να βοηθηθεί ο Δήμος μας σε θέματα υγείας των Πειραιωτών. Με δεδομένη την χρεωκοπία του ΕΟΠΥΥ, την αδυναμία να πληρώσει ιατρούς, φαρμακοποιούς και διαγνωστικά κέντρα, είμαστε πολλοί επιφυλακτικοί στην ουσιαστική παροχή βοήθειας από τον εν λόγω οργανισμό. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε οι εν ενεργεία υγειονομικοί του Δημοτικού Συμβουλίου όπως συμμετέχουμε στις διαβουλεύσεις με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή μορφή συνεργασίας προς μέγιστο όφελος των συνδημοτών μας.Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης  "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
www.pireasoloimazi.gr          contact@pireasoloimazi.gr
Τηλ: 210 4194258    FAX: 210 4194259