Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Θέλουμε ή δεν θέλουμε ; Ας αποφασίσουμε !

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας συζητήθηκε και η πρόταση για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου σε οικοδομικό τετράγωνο της οδού Πειραιώς με σκοπό την δημιουργία χώρου περίθαλψης .

Ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» χαρακτήρισε θετική την πρόταση και ψήφισε υπέρ της δυνατότητας δημιουργίας κλινικής – κέντρου βλαστοκυττάρων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση ανταποδοτικών ωφελειών για τον Δήμο μας. Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι θα αποδοθεί χώρος 800 περίπου τ.μ στο Δήμο Πειραιά , μας ικανοποιεί επίσης το γεγονός ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην πρόσληψη προσωπικού από την ευρύτερη περιοχή της πόλης μας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης τόνισε ότι η σημερινή εικόνα της περιοχής της οδού Μουράτη  ( περιοχή Σούδα ) είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες δεν μπορεί να περάσει κανείς ούτε με το αυτοκίνητο του.  Σκοτάδι παντού, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, αδέσποτοι σκύλοι και περιθωριακοί, παραβατικοί τύποι συνθέτουν την τριτοκοσμική εικόνα της περιοχής. Πλήρης εγκατάλειψη. Όσο δε για κατοίκους στην περιοχή, μετά από επιτόπια έρευνα που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος, διαπίστωσε ότι μόνο επί της οδού Εμμανουηλίδου υπάρχουν οικίες , οι οποίες θα αναβαθμιστούν από την επένδυση και δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι κάτοικοι να ζούν σε μια περιοχή υποβαθμισμένη όπως είναι σήμερα.

«Αναρωτιέμαι, την εποχή που ο Πειραιάς είχε ιδιωτικές κλινικές και μάλιστα πολλές φορές η μία δίπλα στην άλλη, είχε επιβαρυνθεί η ζωή των δημοτών ή μήπως ήταν προς όφελος τους ; Θυμίζω ότι στην λεωφόρο Λαμπράκη  ( πρώην Βασιλίσσης Σοφίας ) υπήρχαν ιδιωτικές κλινικές π.χ η κλινική Αντωνάκου και δίπλα ακριβώς η κλινική Παπαδόπουλου, οι οποίες εξυπηρετούσαν το κοινωνικό σύνολο και ουδείς είχε διαμαρτυρηθεί !! Θυμίζω ότι στο Ε διαμέρισμα, στα Μανιάτικα, υπήρχε η μαιευτική κλινική Μαντή ( που υπάρχει ως σήμερα με άλλη μορφή) και σε πολύ κοντινή απόσταση η κλινική Κατσιβαρδάκου ( νύν κλινική Παναγία Οδηγήτρια) οι οποίες είχαν τονώσει τις περιοχές αυτές και οι κάτοικοι δεν είχαν διαμαρτυρηθεί………… Γιατί τώρα να είμαστε αντίθετοι ;;;» τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης.

Όσο δε για το όνομα του πιθανού επενδυτή και το ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά………. Ελάχιστη σημασία έχει………. Όπως και να λέγεται ο πιθανός επενδυτής , αυτό που ενδιαφέρει είναι η αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου και η αναβάθμιση της πόλης μας. Επί 40 και πλέον έτη το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν έχει αξιοποιηθεί. Και μάλιστα δεν είχε υποβληθεί ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ αν και θα μπορούσε να γίνει θέατρο, κινηματογράφος, εστιατόρια κ.λ.π………… Επαναλαμβάνω ΚΑΜΙΑ πρόταση επένδυσης τα προηγούμενα 40 χρόνια !!! ……… και τώρα που ήρθε η πρόταση, και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, θα την αγνοήσουμε και θα την πετάξουμε στο κάλαθο των αχρήστων ; Όχι βέβαια…… οφείλουμε να την συζητήσουμε και να την αποδεχτούμε, αρκεί να εξασφαλίσουμε για την πόλη μας τα μέγιστα δυνατά αντισταθμιστικά οφέλη. 

Δεν ξεπουλάμε …… αξιοποιούμε κάτι που έχει μείνει ανεκμετάλλευτο ……..


Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης 
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
Τηλ: 210 4194258  FAX: 210 4194259
contact@pireasoloimazi.gr