Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Και τώρα…; Μήπως είναι αργά ;

Η μεγαλύτερη παλλαϊκή διαδήλωση των τελευταίων ετών , δυστυχώς, βάφτηκε με αίμα. Κάποιοι έβαψαν τα χέρια τους με αίμα. Κάποιοι είναι ηθικοί αυτουργοί, και συνεπώς συνένοχοι. Κάποιοι που οδήγησαν τον περήφανο ελληνικό λαό στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα και στην εξαθλίωση. Κάποιοι που έχουν όμως ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλοι από την «κατοχική κυβέρνηση τύπου Τσολάκογλου», που πλέον φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται να λάβει κανένα μήνυμα.


Η κυβέρνηση του ξεπουλήματος της χώρας, η κυβέρνηση του μνημονίου, η κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν», η κυβέρνηση των δοσίλογων ΠΡΕΠΕΙ και ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει λόγο. Για ποιο λόγο οδήγησε τη χώρα σαν τσακισμένο καράβι στα βράχια; Και δεν αναφέρομαι μόνο στα τελευταία δυο χρόνια αλλά και στα προηγούμενα, που είχε την ευθύνη διακυβέρνησης της Ελλάδας το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι ίδιοι ήταν από το 1981 ως το 1990. Οι ίδιοι από το 1993 έως το 2004 και οι ίδιοι από το 2009 ως σήμερα. Ενάντια στις αρχές του σοσιαλισμού που οι ίδιοι ισχυρίζονταν ότι πρεσβεύουν, δημιούργησαν μια πολιτική ελίτ ανίκανων και αδιάφορων, που με πρόσχημα τη «σωτηρία» κατέστρεψε την πατρίδα μας και έβλαψε ανεπανόρθωτα την εικόνα της παγκοσμίως. Όχι όμως μόνο αυτοί. Αλλά και όσοι με την απραξία τους τα χρόνια που κυβέρνησαν (κι αναφέρομαι και στη Ν.Δ. και όποιο άλλο κόμμα ζημίωσε αυτό τον τόπο) και τις λάθος επιλογές τους, παρέδωσαν την χώρα στα χέρια των «ανίκανων και αδιάφορων»।


Ευτυχώς, όμως, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ. Ευτυχώς, ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ. Ευτυχώς, Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ. Φώναξε, βροντοφώναξε στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, χωρίς κομματικές ταμπέλες και τους έδειξε την πόρτα της εξόδου. Και θα φωνάξει και αύριο, και μεθαύριο και όσο χρειαστεί.. θα διαδηλώσει ειρηνικά, θα εναντιωθεί μέχρι να φύγουν. Όμως, να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν φεύγει χωρίς να λογοδοτήσει. Κανείς δεν πρόκειται να γλυτώσει από την οργή και την αγανάκτηση ενός εξαθλιωμένου, πλέον, Ελληνικού λαού. Κανείς δεν πρόκειται να «ξεφύγει από την πίσω πόρτα». Θα κάτσουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ να δώσουν εξηγήσεις.


Φύγετε πια «κύριοι» της κυβέρνησης των εθνικών μειοδοτών… Σας καταλάβαμε και δεν σας θέλουμε άλλο… Δεν αντέχουμε τη σωτηρία που μας δίνετε, ούτε άλλη μιζέρια και εξαθλίωση…


Δεν θέλουμε άλλο αίμα.





Αντώνης Αχιλ Καλογερόγιαννης


Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Επικ.Συνδυασμού "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"