Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μας κυβερνούν οι κατώτεροι των κατωτέρων


Κρύβονται πίσω από ψευτοκόντρες και ψευτοαντάρτικα.. οι «σύντροφοι», για να γλυτώσουν το μένος του λαού..
Κι όμως είναι ΟΛΟΙ συνένοχοι στην καθημερινή αιμορραγία (και τον οικονομικό θάνατο) των μικρομεσαίων επιχειρηματιών όσοι δεν διαμαρτύρονται επί της ουσίας (αγωνιστικά)..
Οι τεχνητές συνθήκες του πανικού που δημιούργησε η κυβέρνηση φαίνεται ότι αποδίδουν.. ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του και ακούει συνέχεια για νέα χαράτσια.. μαζεύει ευρώ το ευρώ για να πληρώσει τις νέες φορολογικές εφευρέσεις της ανικανότητας.. μαζεύει να πληρώσει το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), τράπεζες, νοίκια, ΔΕΗ (με τα νέα τέλη δικτύου), ΟΤΕ, ΚΙΝΗΤΑ, ΕΦΟΡΙΑ (που ακόμα εκκαθαρίζουν δηλώσεις μιας και δεν βγαίνει η συνταγή).. και πάλι δεν βγαίνουν.. πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι κάποιοι τ. βουλευτές που έχουν εκλεγεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, λάμβαναν παράλληλα και τη σύνταξη του βουλευτή.. χωρίς όμως να ειπωθούν ονόματα…(!) ή αν επέστρεψαν τα χρήματα..
Πλέον δεν υφίσταται η έννοια του πολιτικού λόγου, μιας και ξεφτιλίστηκε από ανεπαρκείς και ανεύθυνους πολιτικάντηδες που οδήγησαν ένα λαό, με ακράδαντο λαϊκισμό, στα όρια της εξαθλίωσης και της επαιτείας. Και φυσικά δεν έχουν ούτε είχαν ποτέ δικές τους λύσεις για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Φταίμε όμως και εμείς που είμαστε παθητικοί, που δεν αξιολογούμε και ξεχνάμε ή δίνουμε λίγη σημασία στην επιλογή των εκπροσώπων μας. το θείο, τον κουμπάρο, το μπατζανάκη, τον εξάδελφο.. το συμπατριώτη.. άραγε θα κάναμε την ίδια επιλογή αν επιλέγαμε ιατρό να μας χειρουργήσει ή θα επιλέγαμε ανεξαρτήτου επαγγέλματος και γνώσης… ίσως παλι η ευθύνη είναι πολύ βαριά για να την αποδεχτούμε, μετά από μια λάθος επιλογή.. Ο Πλάτων έλεγε ότι «μια από τις τιμωρίες , όταν δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι να καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».
Φταίνε και αυτοί που λένε ότι αντιστέκονται και διαφωνούν.. αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν τις κομματικές ταυτότητες ούτε τις εξουσίες.. και οδηγούν ένα ολόκληρο λαό στον Καιάδα.. ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ μην εξαπατάστε.. γιατί χωρίς τη δική σας «συντροφική» στήριξη η κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε όλα αυτά τα μέτρα.. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του επίτιμου προέδρου του Αρ. Πάγου, κου Κόκκινου, ότι υπάρχει δυνατότητα από το σύνταγμα, παραπομπής του πρωθυπουργού, μετά από αίτημα μόνο 30 βουλευτών.. Γιατί άραγε δεν το πράττουν ; Έχουμε χορτάσει από λόγια του αέρα.. Όμως, δεν είναι μακριά η εποχή που θα ντρέπονται και θα φοβούνται να κυκλοφορήσουν.. και δεν θα αναφέρουν πουθενά ότι άνηκαν στο κόμμα.. Ίσως πάλι θέλουν να πιστεύουν – εν μέσω πλήρους κατάρρευσης από τις πράξεις τους – ότι θα σώσουν τη χώρα.. και να μην μπορούν να αποδεχθούν την αποτυχία τους… όμως πόσες φορές θα δοκιμάσουν και θα αποτύχουν.. Μνημόνιο… μεσοπρόθεσμο.. χαράτσια.. νέα μέτρα… κόντρα νέα μέτρα… δεν βγαίνει η συνταγή και επιμένετε να «σώζετε» αυτή τη χώρα.. ΜΗΝ ΤΗ ΣΩΖΕΤΕ άλλο.. δεν αντέχει τη σωτηρία που της παρέχετε… Πραγματικά.. Θέλω να πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που δεν ποινικοποιείται η βλακεία, η ανικανότητα και η ανευθυνότητα των "εκλεγμένων" ..είναι ότι θα φράκαραν οι φυλακές.. Όπως είπε και ο Αϊνστάιν « 2 πράγματα είναι άπειρα.. το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία..». Για το δεύτερο διατηρώ επιφυλάξεις. Τι γίνεται όμως με αυτούς που επιμένουν να ψηφίζουν τη "βλακεία", την "ανικανότητα" και την "ανευθυνότητα" ; Είτε μαζί τα τρώνε….είτε ανήκουν στην ίδια κατηγορία !
Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη απ' όλα τα παιδιά, τα παιδιά των παιδιών τους, τα παιδιά που θα κάνω, και θα κάνουν.. για τη ζωή τους που την έβαλα σε υποθήκη, τα όνειρα που τους αφαίρεσα πριν καν τα κάνουν.. την πατρίδα που την έβαλα υποθήκη.. Να ζητήσω συγγνώμη από αυτούς που θα έρθουν, που δεν ενδιαφέρθηκα αρκετά να μάθω ποια είναι τα άτομα που ψήφιζα να με κυβερνήσουν. Ακόμα και τώρα όμως δεν είναι αργά... κάτι σώζεται αν προσπαθήσουμε.. αν ενδιαφερθούμε για την πραγματική προσφορά των ατόμων που ψηφίζουμε.. που σίγουρα δεν μαθαίνεται μόνο από τίτλους εφημερίδων, ούτε από κορδέλες εγκαινίων…. Είναι καιρός να κλείσουμε τις τηλεοράσεις.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι καμία αλλαγή δεν ξεκίνησε κάνοντας "ζάπινγκ". Χρειάζονται προτάσεις διατυπωμένες με σαφήνεια και σε χρονοδιάγραμμα.. πώς, πότε και πόσα ...και ποιοι !
Γιατί πλέον οι ευθύνη έχει και όνομα και επώνυμο.. και σίγουρα η λίστα είναι μεγάλη..
Η ΝΕΜΕΣΙΣ είναι κοντά..


Πέτρος Βιολάκης

Υποψήφιος Διδάκτορας

Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες

Πανεπιστήμιο Exeter