Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Προτάσεις για το Κανάλι 1



Σε συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Πειραιά υπό τον Δήμαρχο κο Βασίλη Μιχαλολιάκο, με θέμα την κατάθεση απόψεων από όλες τις δημοτικές παρατάξεις για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά "Κανάλι 1", ο συνδυασμός μας "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" υποστήριξε την βιωσιμότητα του σταθμού με τις ακόλουθες προτάσεις :

1. Άμεση καταγραφή των αναγκών του σταθμού σε προσωπικό και εξορθολογισμός του σε πραγματικά επίπεδα. Δημιουργία ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ με πλήρη περιγραφή θέσεων και εργασιών για την ομαλή λειτουργία του καναλιού. Σε περίπτωση ύπαρξης πλεονάζοντος προσωπικού, άμεση μεταφορά τους σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου (αν υπάρχει νομοθετικό πρόβλημα, να ασκηθεί πίεση για την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα επιτρέπει τις μετατάξεις). Υπό λεπτομερή έλεγχο και αξιολόγηση ΟΛΩΝ των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου και άμεση διακοπή όσων κριθούν ασύμφορες. Δημιουργία οροφής μέγιστης μισθοδοσίας είτε αφορά μπλοκάκι είτε σύμβαση, είτε μισθοδοσία. Δεν πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων. Πρέπει να δοθεί τέλος στα μπλοκάκια και τις εργασιακές σχέσεις από την πίσω πόρτα. ΟΤΑΝ λέμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ εννοούμε διαφάνεια.

2. Διαπαραταξιακή δέσμευση (και στο δημοτικό συμβούλιο) ουδεμίας απόλυσης ή υπαγωγής σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας οποιουδήποτε εργαζομένου με μόνιμη σχέση ή σχέση αορίστου χρόνου. (εξαιρούνται οι εμπλεκόμενοι, μη-δικαιούχοι, στο περιβόητο ΦΕΚ μετάταξης όπου εκεί θα εφαρμοστούν άμεσα τα νόμιμα).

3. Άμεση μεταφορά σε ιδιόκτητο χώρο (π.χ. Πύργος Πειραιά ή Κτήμα Δηλαβέρη). Θυμίζουμε σχετική πρόταση του συνδυασμού που είχε κατατεθεί και προεκλογικά και αφορούσε τη δημιουργία πολιτιστικού πολυχώρου στο Κτήμα Δηλαβέρη. Δημιουργία προπαρασκευαστικής μελέτης, από το δήμο, για το κόστος μεταφοράς (ανά περίπτωση) και τις δαπανώμενες ανθρωποώρες για τη διαδικασία αυτή. Επιτέλους πρέπει να προχωρήσουμε και να απαλλάξουμε το δημοτικό ραδιόφωνο από τα οικονομικά του βαρίδια.

4. Διερεύνηση παραχώρησης χρονοθυρίδων στη ροή του προγράμματος για νέα Πειραϊκά συγκροτήματα μουσικής ή και Πειραιώτες μουσικούς. Το δημοτικό ραδιόφωνο ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι ΔΙΕΞΟΔΟΣ/ ΒΗΜΑ για όλους τους καλλιτέχνες και μουσικούς της πόλης μας.

5. Διερεύνηση παραχώρησης ή δημιουργίας (ιδίοις δυνάμεις) studio ηχογράφησης για νέα Πειραιώτικα συγκροτήματα ή μουσικά σχήματα.

6. Διερεύνηση - κοστολόγηση εγκατάστασης μόνιμου (φορητού) εξοπλισμού για αναμεταδώσεις σε Βεάκειο – Παλαιό Ταχυδρομείο – Δημοτικό Θέατρο (κονσόλες, μικροφωνική, μεγάφωνα, μελέτη ηχητικής κάλυψης κλπ). ΑΜΕΣΗ Εξέταση πιθανών εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης όπως ΕΣΠΑ κλπ. (ίσως στα πλαίσια e-government).

7. Προσπάθεια προσέλκυσης χορηγών στις εκπομπές ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του καναλιού και να μειωθούν τα έξοδα του (π.χ. δημιουργία εκπομπής σχετική με το ΣΤΟΙΧΗΜΑ και χορηγία της από τον ΟΠΑΠ που ακόμα παραμένει κρατική κερδοφόρος επιχείρηση). Επίσης αναζήτηση χορηγών από το εξωτερικό (ομογένεια), μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία και γραφεία κρουαζιέρας.

8. Προσέλκυση – προσέγγιση των όμορων δήμων του Πειραιά που δεν διαθέτουν δημοτική ραδιοφωνία ώστε να παίξει το ρόλο μητροπολιτικού ραδιοφωνικού σταθμού (με τα ανάλογα ανταλλάγματα από τους γειτονικούς Δήμους ή από επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε αυτούς).

9. Αναμόρφωση του προγράμματος του Καναλιού 1, ακολουθώντας τις υποδείξεις των υπευθύνων του σταθμού ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ και ταυτόχρονος έλεγχος των αποτελεσμάτων με μετρήσεις ακροαματικότητας. Άμεσες αλλαγές (βάση σχεδίου) σε περίπτωση μη θετικού αποτελέσματος.

10. Εξέταση της πιθανότητας δημιουργίας ξενόγλωσσης ζώνης (ενημέρωσης και ψυχαγωγίας).

11. Διερεύνηση του ακροατηρίου από το εξωτερικό (ομογένεια), ώρες ακρόασης, ενδιαφέροντα και πιθανό πεδίο χορηγιών για την βιωσιμότητα του καναλιού.

12. Σχέδιο βιωσιμότητας και ανάπτυξης που να βασίζεται στο διαδίκτυο και σε φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablet pc κλπ). Μεταφορά της ροής ειδήσεων και σε έντυπη μορφή που να διατίθεται στο PORTAL του δήμου. Διερεύνηση για προγράμματα χρηματοδότησης της εν λόγω δράσης.

13. Δημιουργία δρώμενων σε γειτονιές του Πειραιά από συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων του σταθμού και ζωντανή κάλυψη τους από το σταθμό, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝ, εμπορικό σύλλογο ή άλλους πολιτιστικούς φορείς.

14. Δράσεις προβολής του δημοτικού ραδιοφώνου σε μέσα συγκοινωνίας και μέσα σταθερής τροχιάς.

15. Διευθέτηση του επόμενου διαπαραταξιακού ραντεβού όπου θα υπάρχουν δεδομένα αξιολόγησης, αποτίμηση του έργου και χρονοδιάγραμμα δράσεων. Ο χρόνος πλέον πιέζει, πρέπει να προστατεύσουμε ότι έμεινε, και τις θέσεις εργασίας.

Αντώνιος Αχιλ. Καλογερόγιαννης
Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»