Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ο ανεξάρτητος Υποψ. Δήμαρχος Αντώνης Καλογερόγιαννης στη ΝΕΤ


Θέσεις, και όχι επιθέσεις, κατέθεσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Αντώνης Καλογερόγιαννης στην εκπομπή " Ο Δρόμος προς την κάλπη " στη ΝΕΤ.
Θέμα μείζονος σημασίας αποτελούν για τον Πειραιά, τα οικονομικά και ιδιαίτερα οι ταμειακές δυνατότητες του δήμου για αποπληρωμή μισθών και υποχρεώσεων από 1/1/2011. Τα νέα δεδομένα με την εφαρμογή του «Καλλικράτη (αδυναμία δανειοδότησης του Δήμου μας, είσπραξη εσόδων από Φ.Π.Α., κλπ) δημιουργούν κατάσταση ασφυξίας για τον Δήμο μας την 1η Ιανουαρίου 2011. Δεδομένου ότι οι ΚΑΠ δεν θα καταβληθούν οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι με τη νέα χρονιά. Χαρακτηριστική και η δήλωση: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, χρειάζονται ΑΜΕΣΕΣ και συντονισμένες προσπάθειες και πιέσεις για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας, από το κεντρικό κράτος, τουλάχιστον για ένα έτος.» Πρέπει να δράσουμε ΑΜΕΣΑ, όλοι μαζί, από σήμερα, από τώρα, και ο σημερινός Δήμαρχος και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, να πιέσουμε την κυβέρνηση, όχι να περιμένουμε την πρώτη Ιανουαρίου.


Σχετικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος με την καθαριότητα, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, ξεκινώντας από τα οικονομικά, την έλλειψη ανταλλακτικών και στην έλλειψη συνολικής στρατηγικής αποκομιδής, διαχείρισης και ανακύκλωσης. Τόνισε την ανάγκη ύπαρξης σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή του Σχιστού, κάτι που θα μείωνε τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, θα περιόριζε τη κατανάλωση καυσίμων, και θα εξασφάλιζε την καθαριότητα της πόλης σε περιόδους που οι ΧΥΤΑ κλείνουν για οποιοδήποτε λόγο. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σοβαρή, στιβαρή διοίκηση στο Δήμο που σε συνεργασία με τους εργαζομένους θα βγάλουν τον Πειραιά από τα σημερινά αδιέξοδα.»