Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Με τον παρά μου

Την Κυριακή 31/8/2014 τελέστηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας.

Δυστυχώς, το δείγμα γραφής, ως προς την τακτική που θα ακολουθηθεί στην διοίκηση του Δήμου Πειραιά, από τη νέα δημοτική αρχή, δεν ήταν και το καλύτερο.

Από νωρίς το πρωί , στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Δήμου Πειραιά ( πάρκινγκ επί της οδού Βασ. Γεωργίου ) εμφανίστηκαν «ιδιώτες παρκαδόροι» φορώντας χαρακτηριστικά πορτοκαλί γιλέκα ! Μάλιστα, κατά την προσέλευση μου στο χώρο , δεν ελέγχθηκα από τον υπάλληλο του Δήμου Πειραιά αλλά από τους εν λόγω ιδιώτες !!!
Κατά την είσοδο μου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά , αντί να ελεγχθώ από υπαλλήλους του Δήμου Πειραιά , ήρθα αντιμέτωπος με ….. ιδιώτες… ελεγκτές..... με ιδιαίτερη σωματική διάπλαση ! Οι οποίοι και ήθελαν να ελέγξουν την είσοδο μου , κι όχι μόνο εμένα, αλλά και υπολοίπων αιρετών του Δήμου Πειραιά ( ανάλογο γεγονός έγινε και με τον κο Κάρλε Αναστάσιο και υπολοίπους εκλεγμένους ).

Θεωρώ ότι η παρουσία αυτών των ατόμων στην τελετή ορκωμοσίας ήταν εντελώς περιττή. Ο Δήμος Πειραιά διαθέτει και κατάλληλο προσωπικό και έμπειρο και ικανό να ανταπεξέλθει σε τέτοιες καταστάσεις και αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Κατανοώ απόλυτα την αγωνία της νέας δημοτικής αρχής ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι «υψηλοί προσκεκλημένοι» στην τελετή ορκωμοσίας όμως δεν κατανοώ καθόλου την αδιαφορία της για τον απλό πολίτη ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα κάτω από τον καυτό ήλιο μέχρι να εισέλθει στο Δημοτικό Θέατρο. Επίσης, δεν κατανοώ την αδιαφορία της νέας δημοτικής αρχής για τους μουσικούς της φιλαρμονικής του Δήμου μας οι οποίοι έστεκαν επί ώρες κάτω από τον ήλιο δίχως να έχει προβλεφθεί κάποια εξέδρα με τέντα ( ανάλογη αυτής που χρησιμοποιείται από τον Δήμο στις παρελάσεις ).

Να επισημανθεί δε ότι για να νομιμοποιηθούν οι …. ιδιώτες ελεγκτές και οι ….. ιδιώτες παρκαδόροι να παρευρίσκονται στην τελετή με συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα έπρεπε να υπάρχει ανάλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα τους ανέθετε συγκεκριμένα καθήκοντα με αντίστοιχο οικονομικό αντάλλαγμα . Πράγμα το οποίο ουδέποτε έγινε, ουδεμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου υπάρχει που να νομιμοποιεί την παρουσία τους. 

Κατά παράβαση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και του Καλλικράτη, η νέα Δημοτική αρχή υπέπεσε σε ατόπημα πριν καν αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντα της στο Δήμο Πειραιά.

Εκτός κι αν για τους νέους ενοίκους του 7ου ορόφου του Δημαρχείου Πειραιά, ισχύει η γνωστή παροιμία « …. Με τον παρά μου………. και την κυρά μου».

Καλό είναι να καταλάβουν από τώρα, όσο είναι νωρίς, ότι στο Δήμο πρέπει να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα από τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις.



Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
www.pireasoloimazi.gr
contact@pireasoloimazi.gr