Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Τελευταίες πράξεις του απερχομένου…………

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ένα από τα πολλά «κατεπείγοντα θέματα» που έφερε προς συζήτηση ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά κος Βασίλης Μιχαλολιάκος ήταν και η λήψη απόφασης για απαλλαγή οφειλετών από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Με βάση την γραπτή εισήγηση, λόγω αμέλειας ( ; ) κάποιου υπαλλήλου του Δήμου , ο οποίος δεν επέδωσε την σωστή χρονική στιγμή τα ειδοποιητήρια οφειλών ( και του οποίου υπαλλήλου αγνοείται τώρα η τύχη του ! ) , ο Δήμος Πειραιά διαγράφει τις προσαυξήσεις !

Το σύνολο δε του χρηματικού ποσού προσεγγίζει τις 950.000 € !!!

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, και μετά από ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Καλογερόγιαννη, επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», ο Δήμαρχος Πειραιά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα . Όταν πλέον απευθύνθηκε στο Γραμματέα του Δήμου κο Διαμαντίδη ,για διευκρινίσεις και επεξήγηση του θέματος, εκεί πλέον φανερώθηκε ότι έχει επέλθει διάλυση στη δημοτική αρχή και «δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους» ! Με μισόλογα και μασημένα λόγια, ο Γενικός δεν κατάφερε να φανεί πειστικός και τελικά το θέμα απεσύρθη !

Στον κατάλογο δε των οφειλετών, αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά, θα βρεί αρκετούς «πολιτικούς φίλους» του απερχομένου Δημάρχου και επιχειρηματίες που κατά την τελευταία τριετία ενεπλάκησαν σε αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας με διαδικασίες που , τότε, είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και παλιρροιακά κύματα !

Καλό θα είναι η απερχόμενη δημοτική αρχή να είναι πολύ προσεκτική τις ημέρες που τις απομένουν μέχρι να παραδώσει και τυπικά την σκυτάλη στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και να μην προκαλεί το κοινό αίσθημα των Πειραιωτών.


Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά, ο Αντώνης Καλογερόγιαννης υποστήριξε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος 4250/2014 περί αξιολογήσεως των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, όχι διότι διαφωνεί με την αξιολόγηση , αλλά διότι δεν είναι δίκαιος ο τρόπος υπολογισμού και οι ποσοστώσεις που επιβάλει ο νόμος. Χαρακτηριστικά, ο Αντώνης Καλογερόγιαννης , πρότεινε στον Δήμαρχο Πειραιά να κάνει ότι ακριβώς έκανε ο Δήμαρχος Περιστερίου από τις 2 Ιουνίου, ο οποίος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αρνήθηκε να εφαρμόσει το μνημονιακό νόμο ακόμα κι αν κινδυνεύσει με έκπτωση από το αξίωμα του Δημάρχου. « Ο αντιμνημονιακός Δήμαρχος φαίνεται στην πράξη κι όχι στα λόγια μόνο, για αυτό σας καλώ να πάρουμε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο περί μη εφαρμογής του νόμου , με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους, και να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων με πράξεις……. Ειδικά σήμερα, 16 Ιουνίου, που εορτάζει ο Αγιος Μνημόνιος επίσκοπος Αμαθούντος , οφείλουμε να αντιδράσουμε και να μην εφαρμόσουμε τους μνημονιακούς νόμους που μας επιβάλλουν ! »

Βέβαια, για άλλη μια φορά, ο απερχόμενος Δήμαρχος , έβαλε πλάτη στη κυβέρνηση….. Σημίτη – Σαμαρά – Βενιζέλου και πρότεινε όχι την μη εφαρμογή του νόμου αλλά υποστήριξε ότι πρέπει να προτείνουμε την αναβολή ή αναστολή εφαρμογής του νόμου για περαιτέρω διαβούλευση !!!!

Για μια ακόμα φορά φανερώθηκε η συμπάθεια του απερχομένου προς τους κυβερνώντες και συνεχίστηκε ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των εργαζομένων .



Γραφείο Προβολής & ΜΜΕ
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»