Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ακόμα τους ταλαιπωρεί ο πρώην.

Μπορεί ο Βασίλης Μιχαλολιάκος να μην είναι πλέον Δήμαρχος Πειραιά, όμως οι συνέπειες των αποφάσεων του παραμένουν και ταλαιπωρούν τους Πειραιώτες.

Όλοι θυμόμαστε την απόφαση του να αφαιρεθούν οι πινακίδες από τις προσόψεις των κτιρίων στο κέντρο της πόλης. Σχεδόν όλοι οι φορείς της πόλης (Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά κ.λ.π ) είχαν αντιδράσει στο μέτρο αυτό και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι , όμως ο «Αυτοκράτορας της πόλης» επέμεινε και ιδού τα αποτελέσματα : ελεύθερος επαγγελματίας της πόλης ( οδοντίατρος ) βρέθηκε το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί είχε τοποθετήσει «διαφημιστική πινακίδα» στο μπαλκόνι του ιατρείου του και δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις και εντολές του Δημάρχου Μιχαλολιάκου. Τόλμησε να μην εφαρμόσει τις εντολές του !

Στο δικαστήριο , εκτός από τον κατηγορούμενο και τη δικηγόρο του, παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης , επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου ελεύθερου επαγγελματία της πόλης μας .

Ζητήθηκε αναβολή της εκδίκασης ( η οποία και δόθηκε για τον Απρίλιο του 2015 ) με το σκεπτικό ότι μέχρι τότε, μπορεί να έχει αλλάξει κάτι στις προθέσεις του Δήμου Πειραιά και να σταματήσει η δίωξη.

Μετά την αναβολή, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης δήλωσε στο www .dailyreport.gr και στον Χάρη Αρζόγλου

«Είναι απαράδεκτο , επαγγελματίες της πόλης μας να σύρονται στις δικαστικές αίθουσες και μάλιστα από τον Δήμο Πειραιά. Σε μέρες πρωτοφανούς κρίσης , που ο κάθε ένας έμπορος και επαγγελματίας κινδυνεύει με κλείσιμο της επιχείρησης του , ο Δήμος Πειραιά τους δίνει την χαριστική βολή. Θεωρώντας την πινακίδα της επαγγελματικής στέγης ως διαφημιστική και ως αυθαίρετη, πολεοδομικά, κατασκευή ανάγκασε τους ελεύθερους επαγγελματίες να αφαιρέσουν τις πινακίδες από τις προσόψεις των κτιρίων και από τα μπαλκόνια των γραφείων τους. Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος αν και απεχώρησε από την Δημαρχία εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους πολίτες του Πειραιά . Ελπίζω, και προσπαθώ κι εγώ προς αυτήν την κατεύθυνση, ο νέος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης να δείξει κατανόηση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να διορθώσει την κατάσταση. Σε πρόσφατη συνάντηση μαζί του, που έγινε σε πνεύμα απόλυτης συναίνεσης και συνεργασίας, τον ενημέρωσα και για το θέμα αυτό και προς τιμήν του, μου υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει άμεσα το ζήτημα από όλες τις πλευρές ( και νομικά και πολεοδομικά και οικονομικά ) ώστε να σταματήσουν οι διώξεις των επαγγελματιών της πόλης . Περιμένω σύντομα να κάνει πράξη τα λόγια του και να ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση την οποία διώκονται οι συμπολίτες μας»

Δια του λόγου του αληθές σας παραθέτουμε και τα πειστήρια



Αρζόγλου  Χάρης
από το www.dailyreport.gr
http://www.dailyreport.gr/index.php/articles/55-2011-01-28-13-32-26/9214-2014-09-03-20-05-09