Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δάνειο .... με το καλημέρα


Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας (25/1/2011) ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης, συνεπής στην άποψη που είχε εκφράσει και προεκλογικά, καταψήφισε την λήψη δανείου περίπου 4.700.000 € .

Με δεδομένη την έκτακτη επιχορήγηση από τον Υπουργό Εσωτερικών κο Ραγκούση (3.000.000 €) αλλά και την είσπραξη άλλων 3.000.000 € από τα ανταποδοτικά μέσω της ΔΕΗ, (όπως γράφεται και στην εισηγητική έκθεση που μας δόθηκε από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου) , αλλά και με δεδομένη την σιγουριά του Δημάρχου οτι το δάνειο δεν θα χρειαστεί να το εκταμιεύσουμε αλλά " ας το πάρουμε για να το έχουμε" , ο συνδυασμός μας καταψήφισε την πρόταση δανεισμού.

Πάγια άποψη του συνδυασμού "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" είναι οτι με κάθε δάνειο που παίρνουμε, διογκώνουμε ακόμα περισσότερο το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου μας και οδηγούμαστε ακόμα πιο κοντά σε καθεστώς μνημονίου και τρόικας για τον Πειραιά . Επίσης, με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση για διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο σε βάθος 8 ετών και θυμίσαμε οτι είμαστε εμείς αυτοί που φέραμε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά. Η δε άποψη του συνδυασμού "ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ" φαίνεται να υιοθετήθηκε από τον Δήμαρχο και χαιρόμαστε πολύ .

Ως προς τα δημοτικά τέλη και την μηδενική αύξηση, συμφωνούμε απόλυτα και προτείνουμε και μείωση ανα κατηγορία πληθυσμού με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.


Από το Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης του Συνδυασμού