Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κυριακάτικη Αγορά και προτάσεις

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πειραιά την Δευτέρα 17/1/2011, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις παρατάξεις εκτός της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», η οποία αγνοήθηκε και δεν προσεκλήθη (για ποιο λόγο άραγε ;) , του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς .
Πιστεύοντας ότι έχουμε υποχρέωση στους δημότες που μας στήριξαν με την ψήφο τους , καταθέτουμε την άποψη μας για την Κυριακάτικη Αγορά και αφήνουμε στην άκρη την δυσαρέσκεια μας για τον επιδεικτικό παραγκωνισμό μας.
1. Ως χώρος λειτουργίας προτείνεται ο χώρος πέριξ των εγκαταλελειμμένων εργοστασίων στην περιοχή δίπλα από το Γήπεδο Καραϊσκάκη ( εγκαταλελειμμένα εργοστάσια ΓΑΒΡΙΗΛ, ΑΙΓΑΙΟ κλπ) ή στην περιοχή πέριξ του ΣΕΦ (προς την περιοχή του Κηφισού ποταμού) , στον ίδιο χώρο που διοργανώνονται κατά καιρούς διάφορες εκδηλώσεις (φεστιβάλ μπύρας κλπ).
2. Αυτονόητη είναι η αυστηρή χωροταξική κατανομή των μικροπωλητών και η εκ νέου διάθεση των αδειών.
3. Ομοιομορφία των πτυσσόμενων κατασκευών με αναβαθμισμένη αισθητική του χώρου στα πρότυπα αντίστοιχων αγορών του εξωτερικού.
4. Αυστηρός έλεγχος από την Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παραεμπορίου.
5. Ύπαρξη οχήματος Πυροσβεστικής και Ασθενοφόρου για την ασφαλή λειτουργία της Αγοράς ή παρουσία της ομάδας εθελοντών διασωστών του Δήμου Πειραιά , η οποία εδώ και ένα χρόνο προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Δήμο Πειραιά.
6. Τοποθέτηση χημικών τουαλετών για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Προτάσεις υπάρχουν……… Μυαλά και αυτιά ανοικτά χρειάζονται για εποικοδομητικό διάλογο και αποφασιστικότητα .

Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά