Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Με τα λεφτά των άλλων….



Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά στις 25 Ιανουαρίου 2010, ένα από τα προς συζήτηση θέματα (ΘΕΜΑ 13ο) ήταν και η λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 7.686.467,48 € για εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών του Δήμου.
Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης εξέφρασε τις απόψεις του συνδυασμού «Πειραιάς Όλοι Μαζί Για Μία Νέα Αρχή» οι οποίες βρίσκονται σε κοινό τόπο με τις απόψεις του συνδυασμού «το Λιμάνι της Αγωνίας» και με του συνδυασμού «ΑΚΙΚΑΠ- Οι γειτονιές του Πειραιά» .
Επιπρόσθετα, ο κος Καλογερόγιαννης υπογράμμισε την ανάγκη ορθολογικότερης διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου και όπως χαρακτηριστικά τόνισε « ..... αν δεν μπορούν να αυξηθούν τα έσοδα, τότε πρέπει να κοιτάξουμε να μειώσουμε τα έξοδα. Σας θυμίζω τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών περί διαφυγόντων εσόδων από τον Ο.Λ.Π. ύψους 2.000.000€ και από την Ε.Υ.Δ.Α.Π. λόγω της Ψυττάλειας. Τίποτα από αυτά δεν έχετε κάνει για να αυξήσετε τα έσοδα του Δήμου μας. Ως προς τα έξοδα, εκτιμούμε ότι είναι πολλά και περιττά. Δεν χρειάζονται τόσες πολλές φιέστες, τόσες πολλές δεξιώσεις, τόσες πολλές προσκλήσεις όπως αυτές που θα κάνετε για τα εγκαίνια του Δημοτικού πολυϊατρείου στο Ε΄ Διαμέρισμα και θα κοστίσουν μέχρι 4.200€ . Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, η περιστολή των προαναφερθέντων εξόδων και όλων των λοιπών επιχορηγήσεων προς τρίτους αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική επιβίωση του Δήμου μας».
Επίσης, καιρός είναι, αν χρειάζεται οπωσδήποτε δανειοδότηση ο Δήμος μας, να στραφούμε και σε άλλες πηγές δανεισμού κι όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο δανείζει με μεγάλο επιτόκιο και ζητάει αποπληρωμή μέσα σε λίγα χρόνια. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης ο οποίος δανείστηκε 50.000.000€ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με χαμηλό επιτόκιο σε ορίζοντα αποπληρωμής πολλών χρόνων ή του Δήμου Κοζάνης που κι αυτός δανειοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
Ο συνδυασμός μας συντάσσεται ανεπιφύλακτα με την δημιουργία δια-παραταξιακής επιτροπής που θα ασχοληθεί με την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Γιατί μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ !