Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου


Την Τετάρτη 3/2/2010 στην Πινακοθήκη Πειραιά πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση από την ΚΟ.ΔΕ.ΚΟ.ΜΕ.Π σε συνεργασία με τον όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου . Ο κ. Κώστας Χατζησταύρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών - Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan, ο κ. Νίκος Καρβούνης, Παθολόγος - Ογκολόγος του Νοσοκομείου Μεταξά και η κα Κωνσταντίνα Τζανέτου, Κοινωνική Λειτουργός του «ΑγκαλιάΖΩ» αναφέρθηκαν σε θέματα ενημέρωσης, πρόληψης και στήριξης των ασθενών με καρκίνο.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΚΟ.ΔΕ.ΚΟ.ΜΕ.Π και Δημοτικός Σύμβουλος κος Καρβουνάς Νικόλαος (διοργανωτής της εκδήλωσης), ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης ( επικεφαλής συνδυασμού «Πειραιάς, όλοι μαζί για μια νέα αρχή) , ο διαμερισματικός σύμβουλος του Β Δημ. Διαμερίσματος Ιωάννης Ανυφαντάκης , ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Βιολάκης και πλήθος κόσμου, ασθενείς και μη.
Δυστυχώς , σε μια τόσο σημαντική και συμβολική εκδήλωση , έλαμψαν δια της απουσίας του οι «τοπικοί άρχοντες» ( αλήθεια, θα απουσίαζαν αν ήξεραν ότι θα έχει δημοσιότητα , φωτογραφική κάλυψη ή πλούσια εδέσματα με άφθονο κρασί ; )
Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΚΟ.ΔΕ.ΚΟ.ΜΕ.Π για την όμορφη, ουσιαστική σε προσφορά και λιτή εκδήλωση που πραγματοποίησε και μακάρι να ευοδωθούν οι προσπάθειες που δεσμεύτηκε να καταβάλει για την δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών και οικογενειών τους ώστε να αποσυμφορηθούν τα δημόσια αντικαρκινικά νοσοκομεία.