Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αξίζουν βοήθειας μαθητές της πόλης μας

     Πριν λίγες ημέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Πειραιά, αποφάσισε να επιχορηγήσει το Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού με το ποσό των 8.000 € ( αρχικά προβλεπόταν ποσό 10.000 € ). Ο σύνδεσμος βετεράνων , προς τιμήν τους και προς τιμή όλων των γνήσιων Ολυμπιακών , δεν απεδέχθη την προσφορά από έναν ….. όψιμο υποστηρικτή της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα ……. Και τονίζει σε ανακοίνωση του «……Μήπως επιλέχθηκε αυτή η χρονική στιγμή για τη χορηγία, για να εξευμενιστεί ο κόσμος του Ολυμπιακού και οι Βετεράνοι που είναι οργισμένοι από την στάση, τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις φιλοφρονήσεις του για ανθρώπους που έκαναν επιθέσεις στο μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας ; »

     Επειδή και στο παρελθόν, η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για αυτού του είδους τις ….. προεκλογικές οικονομικές ενισχύσεις από τον εκάστοτε Δήμαρχο ( πόσο μάλλον όταν στην περίπτωση αυτή είχαν προηγηθεί ύμνοι από τον Δήμαρχο για τον ευεργέτη «τίγρη» του Δημοτικού θεάτρου και αποδεδειγμένα εχθρό της ομάδας του Ολυμπιακού ), επαναφέρουμε την πρόταση μας για δημιουργία μητρώου σωματείων στην πόλη μας και συλλόγων αθλητικών, πολιτιστικών κ.λ.π. ώστε να επιχορηγούνται ΟΛΟΙ οι σύλλογοι ανάλογα με το δυναμικό των εγγεγραμμένων μελών τους, τις δραστηριότητες τους και να μην υπάρχει καμιά υποψία εύνοιας του ενός ή του άλλου σωματείου.

     Στην δε περίπτωση του συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού, και με δεδομένο ότι δεν αποδέχονται την χορηγία των 8.000 €, προτείνουμε στο Δήμαρχο να διαθέσει το ποσό αυτό κι ακόμα μεγαλύτερο στα δυο σχολεία της πόλης μας , το Ράλλειο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής, τα οποία θα μας εκπροσωπήσουν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στην Ινδονησία. Η Ελλάδα μας θα εκπροσωπηθεί στο μεγάλο αυτό γεγονός από μαθητές σχολείων της πόλης μας. Το μέλλον του τόπου μας, τα παιδιά μας, αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για το μακρινό αυτό ταξίδι.

     Προτείνουμε, στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, να επιχορηγηθούν τα σχολεία της πόλης μας Ράλλειο Γυμνάσιο και Λύκειο Ιωνιδείου ,για το σκοπό αυτό, με 10.000 € έκαστο ώστε να καλυφθούν πλήρως τα έξοδα συμμετοχής στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Εξ, άλλου , το ποσό αυτό μάλλον είναι πολύ μικρό σε σχέση με μεγαλύτερα ποσά που διέθεσε για άλλες αποστολές στο εξωτερικό ο Δήμος Πειραιά, το δε όφελος σίγουρα θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

     Δεν αρκεί να λέει ο Δήμαρχος ότι ασχολείται με τις επόμενες γενεές κι όχι με τις επόμενες εκλογές αλλά πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη, στηρίζοντας έμπρακτα τα παιδιά της πόλης του Πειραιά. 

     Αντώνης Καλογερόγιαννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά
Δημοτικός Σύμβουλος «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Τηλ: 2132022258 FAX: 2132022259