Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Εδώ η υγεία και η περίθαλψη χάνονται ……. γλαστρούλες αρμενίζουν…



Αν και ο αντιμνημονιακός λόγος δε θα έπρεπε να απέχει καθόλου από τις αντιμνημονιακές πράξεις, ο δήμαρχος, κος Μιχαλολιάκος, έχει βαλθεί να μας πείσει ότι είναι δυο διαφορετικά πράγματα, μιας και ο ίδιος αυταρέσκεται να αναφέρει ότι είναι αντιμνημονιακός, ενώ οι πράξεις και πολιτικές του μαρτυρούν ακριβώς το αντίθετο.. Μετά τον ΟΛΠ και τις FAST TRACK παραχωρήσεις στη ΤΡΟΙΚΑ, με δημαρχιακές αντιδράσεις μόνο στα ….λόγια…….    στο στόχαστρο μπαίνουν κοινωνικά φαρμακεία και κοινωνικά ιατρεία..

Ποια η αντίδραση του (δήθεν αντιμνημονιακού) Δημάρχου στα νέα μέτρα της μνημονιακής συγκυβέρνησης στο χώρο της υγείας; Από την 1η Οκτωβρίου, ακόμα και καρκινοπαθείς  (που δεν θα έπρεπε να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων τους) αναγκάζονται να πληρώνουν σεβαστά χρηματικά ποσά ως διαφορά μεταξύ τιμής αναφοράς και τιμής σκευάσματος. Πού είναι ο Δήμαρχος της πόλης να βοηθήσει τους συνδημότες μας; Πού είναι το κοινωνικό φαρμακείο που έχει υποσχεθεί αλλά δεν υπάρχει; Πού είναι τα δημοτικά ιατρεία να εξετάσουν ανασφάλιστους συνδημότες μας; Ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Πειραιάς Όλοι Μαζί» έχει κατ’ επανάληψη προτείνει λύσεις για κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο, λύσεις εφαρμόσιμες, που ήδη υλοποιούν και άλλοι δήμοι.
Αντί, λοιπόν, να νοιάζεται μόνο για το πώς θα κάνουν τα μπάνια τους οι Πειραιώτες στις πλάζ Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα, καλό θα είναι να νοιαστεί λιγάκι και για την υγεία των Πειραιωτών.

Αντί να νοιάζεται μόνο για το πώς θα γεμίσει ζαρντινιέρες και γλάστρες την πόλη, καλό θα είναι να νοιαστεί για την προσφορά υγειονομικής περίθαλψης στους Πειραιώτες.

Αντί να ξοδεύονται ,έστω και λίγα,  χρήματα για κοινωνικές εκδηλώσεις, εορτές, χορούς και πανηγύρια, καλό θα είναι να νοιαστεί για την φαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων Πειραιωτών.

Ισχυρίζεται ότι όλα αυτά γίνονται ! Και μάλιστα γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως λέει,  χωρίς κάμερες και φανφάρες.  Δεν μας είπε όμως……  πού  γίνονται; Στα δημοτικά ιατρεία της οδού Αγχιάλου που  δεν έχουν ιατρούς και προσωπικό;  Δεν έχουν καν εξοπλισμό;

Ίσως βέβαια να έχει δίκιο ο Δήμαρχος… και εμείς να έχουμε άδικο…..  ίσως όμως όλα αυτά να αποτελούν κάποια από τα όνειρα του (όπως τα πολλά όνειρα που έχει για τον Πειραιά).  Καλό θα είναι πάντως να καταλάβει την σκληρή πραγματικότητα, έστω και αν δεν τον αγγίζει, και να φροντίσει να σκεφτεί  λίγο ως ιατρός  (κι ας μην το άσκησε ποτέ το λειτούργημα του ιατρού) και να φροντίσει να μην αντιδρά ως μνημονιακός  επαγγελματίας πολιτικός που ήταν και είναι εδώ και 26 χρόνια περίπου.

Η πρόταση του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ήταν και είναι, η άμεση συμπαράσταση στους άνεργους, ανασφάλιστους συνδημότες μας με την δωρεάν χορήγηση των φαρμάκων τους (δίχως την καταβολή οποιασδήποτε συμμετοχής) τουλάχιστον σε αυτούς που νοσούν από σοβαρότατες παθήσεις. Επίσης, η άμεση δημιουργία ομάδας ιατρών (ειδικά παιδιάτρων και παθολόγων), οι οποίοι θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες υγείας κυρίως στα παιδιά ανασφάλιστων Πειραιωτών. Με κίνητρο το όνειρο για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις στην υγεία και στην περίθαλψη των κοινωνικών ομάδων, που έχουν πραγματικές ανάγκες, ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» προτείνει άμεσα την συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, τον Ε.Ο.Φ. αλλά και την Μητρόπολη Πειραιά ώστε να έλθει ξανά η ελπίδα και το χαμόγελο στους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.