Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Οχι στο χαράτσι, ναι στη βοήθεια στους δημότες μας

Ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια αντίστασης στην πολιτική εξαθλίωσης που ακολουθεί και η «συγκυβέρνηση» του κου Παπα – Δήμιου.
Στηρίζει την πρόθεση του Δημάρχου να μην δώσει καμιά λίστα εφεδρείας για τους εργαζομένους στο Δήμο Πειραιά. Κι αν αυτό είναι κάτι παράνομο, τότε ναι……. συμφωνούμε με την «παρανομία» γιατί αυτό είναι προς όφελος των εργαζομένων και των δημοτών μας. Εξάλλου, οι νόμοι του κράτους δημιουργήθηκαν για να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών και όχι χρεοκοπημένους ηθικά πολιτικούς που έχουν χάσει την επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα.
Με την ίδια λογική, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού μας κος Αντώνης Καλογερόγιαννης κάλεσε τον Δήμαρχο της πόλης να αντισταθεί στο χαράτσι της ΔΕΗ, που επιβάλλεται στους δημότες μας με έργα και όχι μόνο με λόγια. Εμπράκτως, να θέσει στην υπηρεσία των δημοτών, τη νομική υπηρεσία του Δήμου, ώστε να ενημερώνονται και κατευθύνονται σωστά οι πολίτες. Βέβαια, θα ήταν προτιμότερο να είχαμε ήδη εκλέξει «Συμπαραστάτη του Δημότη», όπως ορίζει ο Καλλικράτης (κάτι που δεν έχουμε κάνει –παρατύπως- μέχρι σήμερα), ώστε ο Πειραιώτης να είχε τον «δικό του άνθρωπο» που θα αναλάμβανε την ορθή διεκπεραίωση τέτοιων υποθέσεων. Παρ’ όλα αυτά, ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε και όσο επιβάλλεται, τους συνδημότες μας, με ότι μέσα διαθέτει ο δήμος, χωρίς καμία πολιτική δικαιολογία και περαιτέρω καθυστέρηση. Οι δικαιολογίες έχουν πλέον τελειώσει.. Ειδικά για αυτούς που, πράγματι, ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού, αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν, αυτούς που τα μέτρα της κυβέρνησης, τους οδηγούν σε πραγματική εξαθλίωση. Ας θέσουμε στην υπηρεσία των Δημοτών ακόμα και το Ηλεκτρολογικό τμήμα του Δήμου ώστε να επαναφέρει άμεσα την παροχή ρεύματος σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο.
Ας μην περιμένουμε να μας σκοτώσουν πρώτα και μετά να αντισταθούμε ( όπως κι ο Δήμαρχος έχει δηλώσει ) αλλά ας κάνουμε κάτι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.