Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΔΕΠ και Βοήθεια στο Σπίτι

Προτάσεις για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου μας, μέσω ΕΣΠΑ, κατέθεσε η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Πειραιάς Όλοι Μαζί» με στόχο την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ακόμα και μετά το τέλος του 2011, όποτε και λήγουν οι ενισχύσεις του κεντρικού κράτους. Την πρόταση κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο κος Καλογερόγιαννης, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την ευαισθησία του για την περιπέτεια υγείας της κας Καλαγιά. Η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ «άνοιξε» για προγράμματα Κέντρων Φροντίδας Ηλικιωμένων σε Δήμους κι έτσι προτάθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης από τον Δήμο μας ώστε να μην σταματήσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» από έλλειψη πόρων από την κεντρική εξουσία.

Δυστυχώς, η πρόταση για χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν έλαβε την πρέπουσα σημασία, μιας και ο δήμαρχος, κος Μιχαλολιάκος, δεν ζήτησε διευκρινήσεις και αρκέστηκε στην δήλωση ότι οι σύμβουλοί του αναζητούν συνέχεια μεθόδους χρηματοδότησης.

Με την ευκαιρία να εκφράσουμε για μια ακόμα φορά την ευχή όλων να επιστρέψει σύντομα κοντά μας η πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Πασχαλίνα Καλαγιά, η οποία και μπορεί και συνεισφέρει και έχει πολλά ακόμα να συνεισφέρει στην πόλη μας.