Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά τη Δ.Ε.Θ… Μη μιλάτε άλλο… πλέον δεν σας ακούμε, είναι καιρός να φύγετε.


Μην μιλάτε άλλο μιας και πλέον δεν σας ακούμε. Έχετε καταστρέψει την έννοια του πολιτικού λόγου και παράλληλα ισοπεδώσατε την όποια ιδεολογία υπήρχε εις το όνομα της εξουσίας και του εαυτού σας. Είναι οξύμωρο, προσποιούμενοι το κοινό συμφέρον, να εφαρμόζετε λύσεις για προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργήσατε τα τελευταία 30 χρόνια. Μόνο την τελευταία διετία καταναλώσατε τα αποθέματα διεθνούς εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα, καταρρακώσατε, όχι μόνο τον αυτοσεβασμό μας σαν λαό αλλά και όποιο όνειρο υπήρχε στα νέα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βομβαρδίζεται από μηνύματα καταστροφολογίας ώστε να καμφθεί η όποια πιθανή αντίδραση, εσείς συνεχίζετε τον εσωτερικό ,ολοκληρωτικό, πλέον, οικονομικό πόλεμο που έχει ισοπεδώσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους.
Είναι πρωτοφανής η ανικανότητα των διοικούντων που μάλιστα δεν είχαν ποτέ λαϊκή εντολή να πράξουν αυτά που πράττουν. Όλοι θυμούνται τα «λεφτά υπάρχουν» αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι θα λαμβάνονταν από τις τσέπες μας.. τώρα μάλιστα αναζητούνται και τα υφάσματα από τις τσέπες μας..
Το μήνυμα είναι πλέον ΣΑΦΕΣ και ομόφωνο .. Η πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση πλέον φαντάζει ως διέξοδος διαφυγής. Η αγανάκτηση δίνει την θέση της στην οργή.. Όποιοι εκ των μνημονιακών βουλευτών και πολιτικών πρόλαβαν και ανεξαρτητοποιήθηκαν ή άλλαξαν ρότα ίσως γλυτώσουν το λαϊκό μένος, που σύντομα θα είναι ασυγκράτητο… Τούτο πια είναι αρρώστια για τους καλούς πολίτες: Ένας κακοήθης να ανεβαίνει σε αξίωμα, παρασύροντας με τα λόγια το λαό, ενώ πριν ήταν ένα τίποτε. [Ευριπίδης-«Iκέτιδες>>]

Πέτρος Βιολάκης
Υποψήφιος Διδάκτορας
Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες
Πανεπιστήμιο Exeter«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς Όλοι Μαζί»
http://pireasoloimazi.blogspot.com/
τηλ. 210 4194258, φαξ. 210 4194259