Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Επειδή δεν τα φάγαμε μαζί… Δεν θέλουμε ούτε μέλι με 14 € το κιλό, ούτε κρεμάστρα ξύλινη των 50 €.
Θέλουμε διαφάνεια, έλεγχο και σωστή οικονομική διαχείριση για το Δήμο Πειραιά. Με αυτά τα κριτήρια και σεβασμό στους Πειραιώτες που μας τιμήσανε με την ψήφο τους, ασκούμε κριτική και παράλληλα καταθέτουμε προτάσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου μας. Το ίδιο πράξαμε και στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά στις 2 Αυγούστου, όπου κληθήκαμε να συζητήσουμε τους όρους διαγωνισμών προμήθειας τροφίμων και επίπλων για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Με μια απλή ματιά στους όρους και στον ενδεικτικό προϋπολογισμό διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα εξ΄ αυτών, ήταν υπερκοστολογημένα ή καλύτερα υπερτιμημένα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, το αυγό ημέρας κοστολογήθηκε με 0,30 € (η μέση τιμή στο ελεύθερο εμπόριο είναι 0,15 €), το κιλό το μέλι 14€ όταν το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης δίνει μέση τιμή τα 9 €, τα μακαρόνια 1,40 € το πακέτο των 500 γρ. όταν η μέση τιμή δεν υπερβαίνει το 1 € και κρεμάστρα ξύλινη με παιδικές παραστάσεις κοστολογείται 50 € όταν στο ελεύθερο εμπόριο έχει 15 € !!!

Κατανοούμε ότι η Δημοτική Αρχή θέλει το καλύτερο (και καλά κάνει) για τους Παιδικούς Σταθμούς.

Κι εμείς, ως ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση «Πειραιάς όλοι μαζί» αυτό θέλουμε και αυτό επιδιώκουμε, το καλύτερο για τα παιδιά του Πειραιά. Παράλληλα όμως, ζητάμε και πλήρη σεβασμό ακόμα και στο τελευταίο ευρώ του κάθε δημότη μας. Ζητάμε να μην υπάρχουν σκιές και αμφιβολίες σε καμιά προμήθεια, σε κανένα διαγωνισμό του Δήμου μας. Ζητάμε να γίνεται σωστή, νοικοκυρεμένη, ορθολογική διαχείριση των οικονομικών, με προτεινόμενες τιμές που δεν είναι αυθαίρετες και δεν ενθαρρύνουν κερδοσκοπικές τάσεις. Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, αποτελεί αδιαμφισβήτητα σημείο αναφοράς και προσδιορισμού τιμών, για μελλοντικούς διαγωνισμούς προμήθειας τροφίμων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι με τα νέα δεδομένα από το υπουργείο, το κόστος του διαγωνισμού μειώνεται τουλάχιστον κατά 25 % .
Ευτυχώς, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Αναστάσιος Κάρλες, αντιλήφθηκε αμέσως το δίκαιο των αντιδράσεων και απαίτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες επαναπροσδιορισμό των τιμών σε λογικά, πραγματικά πλαίσια και επαναφορά των θεμάτων σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής , όπως είχε προτείνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης.
Αν υπάρχει τέτοιος έλεγχος και καλόπιστη κριτική στάση από όλους μας, και ταυτόχρονα κατανόηση και βούληση πολιτική από την Δημοτική Αρχή (όπως γενναία απέδειξε ο κος Κάρλες ), τότε μπορούμε να ονειρευόμαστε ξανά για έναν καλύτερο Πειραιά για τα παιδιά μας.