Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Οχι στην πώληση του Ο.Λ.Π.



Η πώληση του ΟΛΠ δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν την αδιαφορία και άγνοιά τους για το θέμα. Η κυβέρνηση φροντίζει συστηματικά τα τελευταία 2 χρόνια για την προίκα του ΟΛΠ, ώστε να βρεθεί γαμπρός - αγοραστής.
Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και η διοίκηση του ΟΛΠ, η οποία προσπαθεί - εν μέσω κρίσης πλέον - με δηλώσεις ότι "ο ΟΛΠ δεν χρωστάει τίποτα στο δήμο Πειραιά" να απαλλάξει από οικονομικά χρέη τον προς ΠΩΛΗΣΗ οργανισμό. Ξεχνάνε όμως ότι πρόκειται για μια Ανώνυμη Εταιρία... Για το σκοπό αυτό, ο Κος Ανωμερίτης, με δηλώσεις του, έστρεψε τα πυρά του προς πάσα κατεύθυνση με την πρόφαση ότι δεν υπάρχουν προτάσεις παρά μόνο κριτική.
Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη "Πειραιάς Όλοι Μαζί" έσπασε αυτό το κατεστημένο, με την κατάθεση ενός εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης για την πόλη, όπου η ανάπτυξη του ΟΛΠ είναι συνδεδεμένη με τον Πειραιά. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό, μετά απά επίσκεψή του κου Ανωμερίτη στην Α΄ νομαρχιακή Πειραιά (12 Απριλίου 2011) κάλεσε σε επικοινωνιακή συστράτευση και άλλα μέλη του κινήματος, τα οποία είτε με δηλώσεις, είτε με αναδίπλωση τάχθηκαν υπέρ του προγράμματος ανάπτυξης του ΟΛΠ. Στα πλαίσια περισσότερης πίεσης για την υλοποίηση του καταστροφικού σχεδίου του ΟΛΠ, δημιουργήθηκε και το "Ειδικό Συντονιστικό Αναπτυξιακό Όργανο Πειραιά", υπό την προεδρία του Γ. Διαμαντίδη, που σήμερα συνεδριάζει για πρώτη φορά..μία μέρα μετά την ανακοίνωση της περαιτέρω αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.