Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…......... ..........(Ερωτήσεις – Απαντήσεις: 4 – 0)

Στις, προ ημερησίας διατάξεως , ερωτήσεις του συνδυασμού μας «Πειραιάς όλοι μαζί», κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος ήταν πολύ θετικός να απαντήσει και να πάρει θέση μόνο που αυτά που απάντησε δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που ρωτήθηκε.
Αναλυτικά, στην ερώτηση(1η): «Ποια η θέση του Δήμου για την παραχώρηση των χώρων στην είσοδο του Μικρολίμανου (εγκαταλελειμμένα γήπεδα) ως προς την χρήση τους στους καταστηματάρχες, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Πειραιά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κος Μπεντενιώτης ότι κανόνισε με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) ; Ο Δήμος Πειραιά δεν έχει λόγο και άποψη για χώρους που βρίσκονται εντός των ορίων του ;»
Απάντηση : Καμιά.
Στην ερώτηση (2η): «Σε επίσκεψη μου την Κυριακή 22 Μαΐου στο Κυριακάτικο παζάρι ή Κυριακάτικη Αγορά του Πειραιά διαπίστωσα ότι , δυστυχώς, δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες θέσεις αλλά έχει επεκταθεί και πέραν της πλατείας Ιπποδαμείας προς τον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά. Τελικά μήπως αποδεικνύεται ο χώρος ακατάλληλος για την αγορά ; Τι απέγινε με εκείνη τη μελέτη που θα εκπονούσε Πανεπιστημιακό ίδρυμα (και μάλιστα είχε προτείνει ο Δήμαρχος να εκπονηθεί δωρεάν από το Πανεπιστήμιο Πειραιά ) και θα υποδείκνυε την καταλληλότερη θέση για την λειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς;»
Απάντηση : Καμιά.
Στην ερώτηση (3η): «Γιατί κάποιοι εργαζόμενοι του Δήμου χρησιμοποιώντας τα μικρά οχήματα καθαριότητας (τρίκυκλα ή τετράκυκλα) μαζεύουν επιλεκτικά μέταλλα ή αλουμίνια από τους κάδους απορριμμάτων ; Έχει δοθεί τέτοια εντολή από την Υπηρεσία Καθαριότητας ή μήπως το κάνουν για προσωπικούς τους λόγους ; Κανείς δεν τα βάζει με τους εργαζομένους στην Καθαριότητα, αντιθέτως τους τιμά και σέβεται το δύσκολο έργο που επιτελούν όμως έγινα προσωπικά μάρτυρας τέτοιου περιστατικού και πραγματικά εξεπλάγην ! Όπως εξεπλάγην και με όχημα του Δήμου Πειραιά το οποίο αντί να μαζεύει απορρίμματα, εναπόθετε απορρίμματα την Παρασκευή 20 Μαίου στην οδό Γραβιάς της περιοχής Παπαστράτου.»
Απάντηση : Καμιά για το πρώτο σκέλος της ερώτησης. Για το δεύτερο, ο εντεταλμένος σύμβουλος κος Κατσαφάδος απάντησε ότι αυτό γίνεται αρκετές φορές ως προσωρινός σταθμός μεταφόρτωσης δηλαδή αδειάζει το μικρό όχημα στη συγκεκριμένη περιοχή ότι έχει μαζέψει από στενούς δρόμους που δεν μπορεί να διέλθει μεγάλο απορριμματοφόρο και κατόπιν περνά το μεγάλο όχημα και τα μαζεύει.
Στην ερώτηση (4η): Τι γίνεται με τις μονοδρομήσεις; Πέρασε καιρός από την τελευταία συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής στην οποία και συμμετέχουμε, και δεν υπάρχει κανένα νεότερο επί του θέματος. Τελικά θα τις εφαρμόσουμε τις μονοδρομήσεις όπως έχουν σχεδιασθεί επί αρχής Φασούλα, θα κάνουμε νέα μελέτη και θα σχεδιάσουμε εξ αρχής τις μονοδρομήσεις ή δεν θα τις εφαρμόσουμε καθόλου;
Απάντηση : Καμιά





Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δήμαρχός μας είναι δεινός ομιλητής.. Όμως αναρωτιόμαστε, γιατί μιλάει τόση ώρα ο Δήμαρχος σε όλα τα δημοτικά συμβούλια; Για να καλύψει πιθανώς την άγνοια του, για να μην φαίνεται ότι δεν δίνει απαντήσεις ή για να επιβεβαιώσει την δημώδη έκφραση « μ΄ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ;». Σε κάθε περίπτωση δεν ανησυχούμε.. γιατί υπάρχουν και οι διακομματικές επιτροπές.. που με πρόφαση τη συναίνεση, ενημερώνεται ο δήμαρχος για τον τρόπο που μπορεί να διεκδικήσει αυτά που ανήγγειλε προεκλογικά..







«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»



Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς Όλοι Μαζί»