Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ανταλλαγή οικοπέδου ....... συμφέρει !

Προς Δήμαρχο Πειραιά

κο Βασίλη Μιχαλολιάκο


Κε Δήμαρχε,

θα θέλαμε να σας προτείνουμε, στα πλαίσια του εξορθολογισμού και της αξιοποίησης της περιουσίας του δήμου, την ανταλλαγή ενός οικοπέδου του ΙΚΑ που βρίσκεται επί των οδών Καραολή & Δημητρίου και Φίλωνος, έναντι του παλαιού ταχυδρομείου του Πειραιά, με άλλο οικόπεδο του δήμου, εκτός Πειραιά, ίσης αξίας.

Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο (έναντι του παλαιού ταχυδρομείου) αποτελεί λύση για την δημιουργία υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων με χώρο πρασίνου, αντί της εναλλακτικής που προτείνατε στον Τινάνειο Κήπο. Εξάλλου η δημιουργία χώρου υπόγειας στάθμευσης στον Τινάνειο κήπο θα απαιτούσε καταστροφή και επαναδημιουργία του πάρκου, πράγμα που θα επιβάρυνε περαιτέρω τα οικονομικά του δήμου। Στην περίπτωση του οικοπέδου του ΙΚΑ δεν υπάρχει κόστος επανατοποθέτησης του Πάρκου, μόνο κατασκευής ।Επίσης, θεωρούμε, ότι η δημιουργία χώρου πρασίνου έναντι του παλαιού ταχυδρομείου, θα αναδείξει την αρχιτεκτονική ομορφιά του κτιρίου. Το ίδιο σκεπτικό είχατε αναπτύξει όταν προτείνατε την κατεδάφιση της παλαιάς οικοδομής της Ραλείου (επί των οδών Κολοκοτρώνη, Βασ. Γεωργίου & Ηρ. Πολυτεχνείου) ώστε να αναδειχθεί η ομορφιά του Δημοτικού Θεάτρου. Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση οι ανάγκες μας για κτιριακές υποδομές αποδείχθηκαν περισσότερες. Το οικόπεδο αυτό και ο εν δυνάμει υπόγειος χώρος στάθμευσης εκτιμούμε ότι δύναται να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για το πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο του Πειραιά.

Παρακαλούμε πολύ όπως δράσετε άμεσα ενόψει του νέου κύματος ρευστοποιήσεων περιουσιακών στοιχείων του ΙΚΑ για να καλύψει τις οικονομικές του ανάγκες।




Με εκτίμηση,

Αντώνης Αχιλ Καλογερόγιαννης

Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά

Επικεφαλής Συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»