Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ναι στις επιχορηγήσεις σε συλλόγους και σωματεία, αλλά...με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου μας.


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Τρίτη 16/3/2010, και στην οποία παρευρίσκονταν πολλοί εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων και πολιτιστικών σωματείων της πόλης μας, συζητήθηκε η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος Πειραιά επί των επιχορηγήσεων σε συλλόγους και σωματεία.
Άποψη του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» όπως εκφράστηκε από τον επικεφαλής και Δημοτικό Σύμβουλο κο Αντώνιο Αχιλ. Καλογερόγιαννη είναι ότι πρέπει να συνεχιστούν οι επιχορηγήσεις ισότιμα προς όλους, χωρίς ίχνος ψηφοθηρίας από την μεριά της πλειοψηφίας (και της εκάστοτε πλειοψηφίας), με συγκεκριμένα κριτήρια, ΛΑΜΒΑΝΩΝΤΑΣ υπόψη την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας. Δεν μπορεί ο Δήμος Πειραιά να χρωστά 200 με 220 εκατομμύρια Ευρώ, όπως είπε κι ο Δήμαρχος σε συνέντευξη του, και ταυτόχρονα να μοιράζει δεξιά κι αριστερά επιχορηγήσεις. Χρειάζεται εξορθολογισμός όλων των δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των επιχορηγήσεων (έμμεσων και άμεσων). Δεν μπορεί η ΔΕΠΕΠ να κλείνει την χρονιά 2009 με ζημία 742.510,73 € εκ των οποίων τα 205.805,34 € να αποτελούν δωρεές και επιχορηγήσεις. !
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της άναρχης κατάστασης που επικρατεί είναι η εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2008, ποσού 20.000 € για επιχορηγήσεις, ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο 205.000 € και τελικά να αποδοθεί το ποσό των 68.810 €. Γιατί, όμως δόθηκε μόλις το 1/3 από το ποσό που ψηφίστηκε; Γιατί πολύ απλά........δεν υπήρχαν χρήματα για να καλύψουν όλο το ποσό που ψηφίστηκε.............
Γι αυτό λοιπόν, πρόταση μας είναι να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ελέγχει τα αιτήματα των επιχορηγήσεων (να είναι αιτήματα πλήρως δικαιολογημένα) και τα οποία θα φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.
Ναι στον αθλητισμό, ναι στον πολιτισμό, ναι στο σεβασμό των οικονομικών θυσιών που κάνει ο Πειραϊκός λαός για να ορθοποδήσει η πόλη μας .
Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τον Πειραιά στη θέση που του αξίζει



Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς…. Όλοι Μαζί για Μια Νέα Αρχή»
http://pireasoloimazi.blogspot.com/

τηλ. 210 4194258, φαξ. 210 4194259