Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον Πειραιά


Πιστεύοντας ότι συνεισφέρουμε έστω κι ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια οικοδόμησης του Πειραιά του μέλλοντος, του Πειραιά που όλοι αξίζουμε, ο συνδυασμός του αείμνηστου Τάκη Μελά «Πειραιάς, όλοι μαζί για μια νέα αρχή», ως ενεργός συνεχιστής του έργου του, κατέθεσε τις προτάσεις του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά στις 12 Φεβρουαρίου 2010.

Ο συνδυασμός είχε ζητήσει εγγράφως την διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της κατάθεσης προτάσεων απ’ όλους τους φορείς του Πειραιά, από την 1η Φεβρουαρίου, όπως και για το σχέδιο Καλλικράτη, με το σκεπτικό ότι θα ισχυροποιούσε την θέση του δήμου μας μια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην επερχόμενη συνεδρία του ΚΥΣΥΜ. Η αναβολή της συνεδρίασης για τα μέσα του Μάρτη, επαναφέρει το θέμα της ειδικής συνεδρίασης στο προσκήνιο. Πιθανή αναβολή της εν λόγω συνεδρίασης εγείρει ερωτήματα για την κατεύθυνση της διαβούλευσης αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος που αναμένεται να καταλήξει η σύσκεψη. Στα πλαίσια μια μελλοντικής αόριστης αναβολής καλούμε τη δημαρχιακή αρχή του Πειραιά να πάρει πρωτοβουλία και να ορίσει ημερομηνία για την διεξαγωγή της σύσκεψης.

Είναι καιρός να δράσουμε , να περάσουμε σε φάση ανάπτυξης και υλοποίησης των οραμάτων και στόχων μας . Ο Πειραιάς δεν μπορεί να περιμένει άλλο… το στοίχημα του 2004 για αναβάθμιση του δήμου μας το χάσαμε, πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε αυτούς που βάζουν στοιχήματα χωρίς αντίκρισμα στην πόλη μας.

Μιλάνε όλοι για ανάπτυξη και υποδομές, έχοντας στο μυαλό τους επιπλέον κατασκευές, σε μια ήδη επιβαρημένη πόλη με λιγοστό πράσινο. Χρειάζεται δομημένη στρατηγική, όπως ανέφερε ο συνδυασμός μας στο δημοτικό συμβούλιο, μετά τη δημοσιοποίηση του 4ετούς στρατηγικού σχεδιασμού του δήμου Πειραιά. Η στρατηγική αυτή στοχεύει στην κατανομή των προτεραιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και ανάπτυξης στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας. Το δεύτερο βήμα είναι η ιεράρχηση των καταγεγραμμένων προτάσεων και προβλημάτων ανά δημοτικό διαμέρισμα στα πρότυπα του σχεδίου Καλλικράτη, που προτείνει άλλωστε και η κυβέρνηση.

Πριν από μια πρώτη καταγραφή και σύνοψη των προτάσεων που κατατέθηκαν θα πρέπει να υπογραμμίσουμε την ανάγκη συνέχειας και σύνδεσης των αξόνων ανάπτυξης. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να έχουμε ένα εκθεσιακό κέντρο εν μέσω κυκλοφοριακής συμφόρησης, ούτε την ενσωμάτωση νέων σταθμών μετρό και τραμ, χωρίς πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης. Η διασύνδεση των δράσεων καθώς και η επίβλεψη ομαλής λειτουργίας αποτελούν μονόδρομο για την σωστή λειτουργία των έργων και σε κάθε άλλη περίπτωση, αποτελούν τροχοπέδη και ακύρωση των έργων και υποδομών.

Όνειρο όλων είναι η ανάδειξη και προβολή της Ιστορικής πορείας και παράδοσης της Πόλης μας. ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Κατεβάστε όλο το αναπτυξιακό κάνοντας click στο ακόλουθο link:

http://rapidshare.com/files/357940610/Anaptyxiako_Pirea_Pireas_oloi_Mazi.pdf

Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς…. Όλοι Μαζί για Μια Νέα Αρχή»

http://pireasoloimazi.blogspot.com/

τηλ. 210 4194258, φαξ. 210 4194259