Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο 12-3-2014

Κυριότερα σημεία τοποθετήσεων του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά κου Αντωνίου Καλογερόγιαννη κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά στις 12/3/2014.

1. Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» στέκεται δίπλα στους κατοίκους της περιοχής του Προφήτη Ηλία και υποστηρίζει το αίτημα για άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί στο καμπαναριό του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία. Αυτό που προέχει είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Προτείνουμε την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας ( όπως έχει ήδη ομόφωνα αποφασίσει το συμβούλιο της Β κοινότητας Πειραιά ) . Δεν είμαστε εχθροί της τεχνολογίας , δεν δαιμονοποιούμε την κινητή τηλεφωνία αλλά προασπιζόμαστε την υγεία των παιδιών μας και των συνδημοτών μας. ( να σημειωθεί ότι δίπλα από την εκκλησία υπάρχει γήπεδο μπάσκετ και σε πολύ μικρή απόσταση παιδική χαρά και το Βεάκειο θέατρο ). Εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη η οποία είναι και ο τελικός κριτής των ενεργειών όλων μας.

2. Ο προγραμματισμός των υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά είναι ίσως στο χειρότερο σημείο. Πριν από λίγες ημέρες εργάτες της υπηρεσίας πρασίνου έφτιαχναν τις νησίδες στην Ηρώων Πολυτεχνείου και 2ας Μεραρχίας……. Και σήμερα ξηλώνονται για να γίνουν οι μονοδρομήσεις και για να περάσει το τραμ. Αν μη τι άλλο, όλοι θυμούνται την δημιουργία πλατείας έμπροσθεν του Αγίου Κωνσταντίνου η οποία μετά από λίγο καταστράφηκε για να γίνουν τα έργα του Μετρό. Καλό θα είναι να υπάρχει συντονισμός και προγραμματισμός και να μην γίνονται περιττά έξοδα από τον Δήμο μας. Ως προς τις μονοδρομήσεις που εφαρμόζονται στον δήμο μας, και την διαφαινόμενη διάλυση της πόλης, περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση κι εκεί πλέον η κριτική μας θα είναι και αυστηρή και ολοκληρωμένη.

3. Κοινοποιήθηκε μια πρώτη οικονομική αποτίμηση των παραστάσεων στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά και με βάση τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι υπάρχει ζημία για το Δημοτικό Θέατρο περίπου 30.000 €. Δυστυχώς , έχει εφαρμόσει η διοίκηση του ΟΠΑΝ το πρότυπο της δημιουργικής λογιστικής των μνημονιακών συγκυβερνώντων ! Αν κάποιος προσθέσει τα έξοδα που έχουν γίνει για αυτές τις παραστάσεις και υπολογίσει και το λειτουργικό κόστος για τις παραστάσεις αυτές, τότε καταλαβαίνει ότι το Δημοτικό θέατρο έχει ζημία περίπου 450.000 € για αυτές τις παραστάσεις ! Όσο είναι καιρός, αλλάξτε εμπορική πολιτική για το θέατρο μας και μην σπαταλάτε άσκοπα και αλόγιστα τα χρήματα που σας δόθηκαν προίκα από τον κρατικό προϋπολογισμό !


Γραφείο Προβολής & ΜΜΕ
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

contact@pireasoloimazi.gr