Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ο Δήμαρχος είναι ηθικά «γυμνός» ….ο εμπαιγμός συνεχίζεται

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 11ης Ιουλίου δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Και σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος αποπειράθηκε να παραπλανήσει και τους Δημοτικούς Συμβούλους και όλον τον Πειραϊκό λαό σχετικά με τις «δώρο-επιδοτήσεις».

Προφανώς και δεν έπεισε η επίμονη προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμαρχος στο προηγούμενο συμβούλιο για να επιχορηγήσει μια ΜΚΟ με την επωνυμία «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», με το ποσό των 10.000 €, την οποία είχε συνδέσει με το «αυθεντικό ενδιαφέρον του για αλληλεγγύη». Μάλιστα ο ίδιος, είχε επιμείνει πολύ ενώ χαρακτήρισε –τότε- ως «άτακτη υποχώρηση» πιθανή απόσυρση του θέματος επιχορήγησης..

Οι αντιδράσεις –σχεδόν- σύσσωμης της αντιπολίτευσης καθώς και οι αποκαλύψεις του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Καλογερόγιαννη περί μη καταχώρησης της εν λόγω ΜΚΟ στα μητρώα του Πρωτοδικείου Πειραιά, εξανάγκασαν τον Δήμαρχο σε νέες προσπάθειες παραπλάνησης, με τάχα «ηρωικό», αυτή το φορά, χαρακτήρα.. Έτσι, ο παλαιοκομματικών τακτικών, πρώην βουλευτής ΝΔ, κος Βασίλης Μιχαλολιάκος, εισηγήθηκε –για μια ακόμα φορά- στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, την ανάκληση-ακύρωση της απόφασης 563//25-6-2012 σχετικά με την επιχορήγηση των 10.000 € ! Κι αυτό με την πρόφαση ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι απαγορευτική για επιχορηγήσεις τέτοιου είδους! Φυσικά ξέχασε να αναφέρει σειρά δελτίων τύπου από την αντιπολίτευση που καταδίκαζαν τέτοιου είδους δωρεές, όταν μάλιστα υπάρχουν και απλήρωτοι υπάλληλοι στο δήμο για μήνες.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ που εναγωνίως προσπάθησε να επιχορηγήσει με 10.000 € ακόμα δεν έχει νομική υπόσταση (όταν ψηφιζόταν η χρηματοδότηση).. Δεν έχει νομιμοποιηθεί από το Πρωτοδικείο… Δεν έχει αριθμό φορολογικού μητρώου…… Δεν έχει έδρα τον Πειραιά αλλά τη Νέα Σμύρνη, και συνεπώς η επιχορήγηση της δεν μπορεί να γίνει βάσει του άρθρου 202 του νόμου 3463/2006 …… Τέλος, τα ιδρυτικά μέλη όπως εγγράφονται στο πρόχειρο καταστατικό που παραδόθηκε «κατόπιν εορτής», ( 17 στον αριθμό) ανήκουν σε δυο οικογένειες οι οποίες έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους !!! Με άλλα λόγια, τα χρήματα θα «πήγαιναν» σε έναν εν δυνάμει οικογενειακό σύλλογο ή οργάνωση ή ΜΚΟ, εκτός Πειραιά, και χωρίς ακόμα νομιμοποίηση από το Πρωτοδικείο.
Και βέβαια τα γνώριζε ο Δήμαρχος αυτά όταν επέμενε να επιχορηγηθεί η ΜΚΟ …. Και βέβαια γνώριζε ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι σε οριακό σημείο (δεν άλλαξε κάτι σε μια εβδομάδα)….. Κι όμως προσπάθησε να παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Και σαν να μην έφταναν αυτά, λοιδορούσε τότε τους επικριτές του ότι –τάχα- δεν έχουν κοινωνική ευαισθησία και ότι είναι κατά του εθελοντισμού και του κοινωνικού συνόλου. Η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής και η άτακτη υποχώρηση του απέδειξαν ότι τελικά ο Δήμαρχος όχι μόνο δεν έχει κοινωνικές ευαισθησίες, αλλά τις χρησιμοποιεί καθαρά για ωφελιμιστικούς λόγους.
Προτίμησε την «επιχορήγηση» σε …….ημέτερη ΜΚΟ από την επιχορήγηση των Δημοτικών Πολύ-ιατρείων Πειραιά όπου προσφέρουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ εργασία ιατροί της πόλης μας. Θα μπορούσε με το ποσό αυτό και πολύ μικρότερο να έχει αγοράσει εξοπλισμό απαραίτητο, όπως έχει ζητηθεί από καιρό, από τους εργαζομένους στα ιατρεία, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες τους στον Πειραϊκό λαό. Δυστυχώς, εδώ και αρκετό καιρό δεν προσφέρεται σχεδόν καμιά υπηρεσία από τα Δημοτικά Πολύ-ιατρεία λόγω έλλειψης υπολογιστών, εκτυπωτών κ.λ.π. !!!!! Και μάλιστα στεγαζόμενα σε ενοικιαζόμενο κτίριο !!!

Γιατί τα απαξιώνει ο προερχόμενος από τον χώρο της Υγείας Δήμαρχος ;
Γιατί δεν τα επιχορηγεί με ποσό μικρότερο των 10.000 € και προτιμά να επιχορηγεί ΜΚΟ ;
Αρκετά δεν υποφέρουν οι Πειραιώτες από την οικονομική κρίση; Πού είναι τα αντισταθμιστικά ωφελήματα τους?
Μήπως προέχουν οι γλάστρες από την υγεία τους, σύμφωνα με τις προτεραιότητες του δημάρχου μας.;

Ακόμα και τώρα πάντως δεν είναι αργά για έμπρακτη συγγνώμη από τον Δήμαρχο με την άμεση επαναλειτουργία των ιατρείων και την ανακούφιση των Πειραιωτών.


«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»


Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς Όλοι Μαζί»
http://www.pireasoloimazi.gr/
τηλ. 210 4194258, φαξ. 210 4194259