Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ~ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ του ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την υιοθέτηση της πρότασής μας, για προβολή του Πειραιά και με έμφαση προς τη κρουαζιέρα, που επαναλαμβάνεται τακτικά από το 2009 και τελικά βρήκε αποδέκτη.. τη σημερινή δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος κος Μιχαλολιάκος φαίνεται ότι έκανε δεκτή την εισήγησή μας (δήλωσή του 19/6), μετά από τις συνεχόμενες οχλήσεις και προτάσεις μας προς αυτή τη κατεύθυνση. Μάλιστα σε τοποθέτησή του, στο δημοτικό συμβούλιο της 11ης Ιουνίου 2012, ο κος Αντώνης Καλογερόγιαννης (Πειραιάς Όλοι Μαζί) ξανά-παροτρύνε έντονα τη δημοτική αρχή να προβάλει το Πειραιά μέσω συνεργασιών με τον ΟΛΠ, να προβεί σε διανομή έντυπου υλικού στα κρουαζιερόπλοια (κρουαζιέρα), την έκδοση (με συνεργασία του δήμου Πειραιά) ενημερωτικού υλικού καθώς και συνεργασία με φορείς του Πειραιά για τη προβολή του Πειραιά. Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν είχε προετοιμαστεί για το θέμα αυτό, και ξεκίνησε μετά τις οχλήσεις του κου Καλογερόγιαννη το ενδιαφέρον της για τη προβολή του Πειραιά στους τουρίστες, γίνεται εμφανές από την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού που τη διακατέχει. Προς αυτή τη κατεύθυνση συνηγορεί και το γεγονός ότι η κρουαζιέρα (ΟΛΠ) έχει σημείο έναρξης το Μάρτιο μήνα, όπως έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΛΠ και όχι Ιούνιο. Καθώς και το γεγονός ότι οι προτάσεις του συνδυασμού μας έχουν κατατεθεί αναλυτικά το 2010 (δημοσιότητα)& 2011 (ξεχωριστά) στη παρούσα δημοτική αρχή.

Σε κάθε περίπτωση, οι καθυστερήσεις της δημοτικής αρχής μπορεί –πλέον- να θεωρηθούν και άλλοθι για την αποφυγή διεξαγωγής διαγωνισμού για την εκτύπωση του έντυπου υλικού και να οδηγήσουν με «ασφάλεια» στην απευθείας ανάθεση της εκτύπωσης..( ώστε να «καλυφθούν» οι καθυστερήσεις που προξένησε η ίδια δημοτική αρχή από έλλειψη σχεδιασμού). Ευτυχώς που υπήρξε και η χρηματοδότηση του ΟΛΠ η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καλύψει και τις ξενόγλωσσες εκδόσεις του ίδιου οδηγού. Να θυμίσουμε μόνο ότι στις 20 Απριλίου 2011, ο συνδυασμός μας είχε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του Πειραιά, θέτοντας υλοποιήσιμες προτεραιότητες προς ΟΛΠ και ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (το οποίο τώρα –εν μέσω σεζόν- το θυμήθηκε): (http://pireasoloimazi.blogspot.gr/2011/04/blog-post_7512.html )
 
Χαιρετίζουμε επίσης, τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, που υιοθέτησε και αυτός μέρος– τις αυτονόητες – των προτάσεων μας (Μάρτιος 2011) στην εισήγησή του προς το Δήμαρχο Πειραιά. Προβλήματα που ζούμε καθημερινά εμείς οι Πειραιώτες στη πόλη μας.. και θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς πολλές-πολλές συναντήσεις και λόγια.. Εξάλλου από δημοσιότητα, φωτογραφήσεις και προτάσεις έχουμε χορτάσει.. πολιτική βούληση για υιοθέτηση αυτών ψάχνουμε..
Εν συντομία, θα θυμίσουμε και τις υπόλοιπες παρατηρήσεις και προτάσεις που κάνουμε στη δημοτική αρχή με στόχο την αξιοπρεπή εμφάνιση της πόλης μας στους επισκέπτες και τους διερχόμενους. Μεταξύ αυτών είναι η δίγλωσση οδο-σήμανση βασικών αρτηριών, η επανατοποθέτηση πλαισίων/χαρτών σε κομβικά σημεία, η επιδιόρθωση κεντρικών πεζοδρομίων, η επίβλεψη εξόδων και εισόδων της πόλης για ομαλή κυκλοφορία και παράνομη στάθμευση, η θεσμοθέτηση περιηγητικών διαδρομών για ποδήλατα, η ανάδειξη και άλλων ιστορικών σημείων του Πειραιά (αρχαιολογικών) & δημιουργία ενιαίου ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ, η ανάδειξη του τείχους του Πειραιά, η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ της Τριήρους στο ΠΕΙΡΑΙΑ, και το βασικότερο η διατήρηση της καθαριότητας οδών και κάδων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τέλος η μετάφραση και η προβολή του προγράμματος του Βεακείου θεάτρου στους τουρίστες (με αναγραφή τιμών) καθώς και η συνολική αποτύπωση του προγράμματος των εκδηλώσεων για τους θερινούς μήνες. Φυσικά τα αναφερθέντα ενημερωτικά έντυπα προς τους τουρίστες θα μπορούσαν να είναι μια ευγενική χορηγία του ΟΛΠ (όπως και έπραξε) ή ΕΥΔΑΠ και όχι μόνο.. Καλό είναι να εγγράφονται στο χάρτη του ΟΛΠ και οι πύλες του λιμένα ώστε να είναι εύκολα ανιχνεύσιμες από τους ταξιδιώτες. Τέλος η εκτύπωσή του στα Αγγλικά (Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, κλπ) θα έπρεπε να είχε προταθεί δεδομένου ότι απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες οι οποίοι επί το πλείστον ΔΕΝ ομιλούν Ελληνικά. Κάλιο αργά παρά ποτέ.. έστω και μετά από 1,5 χρόνο δημαρχιακής θητείας..


«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»


Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς Όλοι Μαζί»

τηλ. 210 4194258, φαξ. 210 4194259